Puolustusvoimien Ilmasotakoulussa työskentelevää henkilöä epäillään virkarikoksesta – asia siirtyy syyttäjälle

Keskusrikospoliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan, jossa Puolustusvoimien Ilmasotakoulussa työskentelevää henkilöä epäillään virkarikoksesta. Asia siirtyy syyttäjälle syyteharkintaa varten epäiltynä virkavelvollisuuden rikkomisena.

Puolustusvoimat teki tutkintapyynnön poliisille asiasta lokakuussa. Rikosepäily liittyy Ilmasotakoulun opiskelijavalintaprosesseihin. Poliisi ei kommentoi, ketä jutussa epäillään rikoksesta tai onko epäilty sama kuin tutkinnan alkuvaiheessa.

Tutkintapyyntö tehtiin sen jälkeen, kun julkisuudessa kerrottiin, että lentoreserviupseerikurssi 93:lle oli valittu lisähaulla Ilmasotakoulun johtajan, eversti Mikko Punnalan lähisukulainen ja sukulainen.

Omien sanojensa mukaan itsensä jäävännyt Punnala on kiistänyt sukulaisten suosimisen ja kertonut, että kurssille järjestetyn lisävalinnan takana oli Ilmavoimien entisen komentajan Sampo Eskelisen yksiselitteinen käsky.

STT yritti tavoittaa Punnalaa. Hänen sihteerinsä ohjasi soittamaan Ilmasotakoulun tiedotussihteerille, joka puolestaan ohjasi soittamaan Pääesikuntaan. Puolustusvoimien tiedotuspäällikkö Max Arhippainen taas totesi, ettei Puolustusvoimat kommentoi asiaa millään tavalla.

Lue myös:

    Uusimmat