Mainos

Suora yhteys avaruuteen illalla: Näitä asioita suomalaiset haluavat kysyä sisunautti Tim Kopralta

Perjantai-iltana tiedekeskus Heurekasta Vantaalta otetaan yhteys avaruuteen NASAn kautta, ja suomalaissukuinen astronautti Timothy Kopra vastailee yleisön hänelle lähettämiin kysymyksiin suorassa lähetyksessä.

MTV Uutiset sai etukäteen nähtäväkseen joitain kysymyksiä, joita suomalaiset ovat lähettäneet Kopralle. Puolen tunnin keskustelun aikana yritetään käydä läpi mahdollisimman monta kysymystä.

Erityisesti kysyjiä tuntui askarruttavan avaruusmatkailuun liittyvä jännitys ja pelko.

Mikä sinua pelottaa siellä avaruudessa?

Akseli, 6 vuotta

Pelottaako sinua lähteä avaruusmatkalle?

Lauri, 9 vuotta

Myös avaruudesta avautuvat näkymät kiinnostavat suomalaisia.

Näkyvätkö ihmisten käymät sodat avaruudesta?

Arto

Miltä tähdet ja meteoriitit näyttävät sieltä avaruusasemalta?

Niilo, 4 ja Elias, 7

Toisaalta myös tavallinen elämä painottomassa tilassa, samojen ihmisten kanssa ja jatkuvasti maan ympärillä pyörien näyttäytyy kiinnostavana ja jännittävänä.

Näet auringonnousun ja -laskun useita kertoja vuorokaudessa. Vaikuttaako se jotenkin omaan unirytmiisi tai valveillaoloaikaan?
Jaana

Miten astronautteja valmistetaan elämään pienessä tilassa pitkiä aikoja samojen ihmisten kanssa? Onko sinulla ollut missään vaiheessa ahdistusta ja yksinolon kaipuuta? Miten niistä pääsee yli?

Sini

Onko asemalla oleminen muuttanut maailmankatsomustasi, vai pitäisikö sanoa universuminkatsomusta? Herättääkö se minkälaista keskustelua kollegoidesi kanssa? Teettekö toisillenne piloja?

Lauri

Yhteys Tim Kopraan otetaan tänään Heurekasta noin kello 22.30 NASAn aikataulujen vuoksi. Tapahtumassa haastatellaan myös suomalaisia avaruusasiantuntijoita kello 21.45 alken.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.