Mainos

Video: Sisunautti Timothy Kopra MTV Uutisten erikoishaastattelussa: Kertoo suunnitellusta Mars-matkasta

37:34

Suomalaissukuinen astronautti, sisunautiksikin ristitty Timothy Kopra vierailee Suomessa ja on tänään median ja yleisön haastateltavana tiedekeskus Heurekassa. MTV Uutiset haastattelee Kopraa kello 13.00 alkaen, ja englanninkielistä haastattelua voi seurata suorana yllä olevasta ikkunasta.

Kolmatta kertaa Suomessa vierailevan astronautin mukana on myös hänen vaimonsa Dawn Kopra.

Kopra on viettänyt Kansainvälisellä ISS-avaruusasemalla yhteensä yhdeksän kuukautta kahdessa eri rupeamassa. Hän oli ISS:llä kolme kuukautta vuonna 2009 ja kuusi kuukautta vuonna 2016 eli yhteensä 244 päivää.

Testejä Mars-matkaa varten

Viime vuonna tehdyllä kuuden kuukauden matkalla avaruusaseman miehistö tutki erityisesti sitä, miten pitkäaikainen oleskelu avaruudessa vaikuttaa ihmiseen. Astronautit tekivät tuona aikana yli 250 tieteellistä koetta, joilla pyrittiin selvittämään esimerkiksi painottomuuden vaikutuksia ihmiskehoon.

– Kaikkein kiinnostavimmat kokeet liittyivät omaan fysiologiaamme. Seurasimme esimerkiksi lihaksiston, silmien sekä sydämen ja verisuoniston tilaa ultraäänitutkimuksin, Kopra on kertonut.

Avaruusasemalla tehdyt tutkimukset liittyvät Nasan suunnittelemaan Marsin-matkaan, joka aiotaan toteuttaa 2030-luvulla. Nasa rekrytoi jo nyt astronautteja tulevalle avaruuslennolle. 

Mars-matkasta ja muusta astronauttien elämään ja kokemuksiin liittyvistä asioista lisää siis suorana näytettävässä haastattelussa kello 12.45.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja