Mainos

Heureka täpinöissään sisunautti Timothy Koprasta – Kopra teki aloitteen vierailulle

2:05

Suomensukuinen astronautti, julkisuudessa lempinimellä sisunautti tunnettu Timothy Kopra vierailee parhaillaan Suomessa.

Kuuntele oheiselta videolta, mitä Kopra kertoo muun muassa Marsiin matkustamisen mahdollisuuksista.

Tänään iltapäivällä Kopra kertoo yleisötilaisuudessa avaruusmatkoistaan ja vastaa myös yleisön kysymyksiin. Heurekan toimitusjohtaja Tapio Koivu on syystäkin innoissaan.

– Tämähän on meille äärimmäisen hieno juttu. Tämä vierailu on meille jatkumo edellisiin. Timothy oli käymässä täällä viimeksi vuonna 2010. Viime vuonna teimme suoran videolähetyksen kansainväliseltä avaruusasemalta. Silloin täältä käsin pääsi esittämään kysymyksiä ja nyt kun hän on täällä henkilökohtaisesti, niin se on todella mahtavaa.

Koivu kertoo, että astronautti Timothy Kopran saaminen Suomeen ei itseasiassa ollut kovin vaikeaa. Kopralta tuli nimittäin itseltä aloite vierailuun. Katso Koivun haastattelu Kopran matkan järjestämisestä tästä:


Etukäteen illan yleisötilaisuuteen on myyty lippuja Koivun arvion mukaan noin 300. Hänen arvionsa on, että Heurekan Sali tulee kuitenkin täyteen ja yleisömäärä lähentelee 500 henkeä. Yleisö on saanut etukäteen lähettää kysymyksiä Heurekaan, joista parhaimmat valitaan esitettäväksi astronautille.

– Yritämme poimia sieltä ne mielenkiintoisimmat ja vetävimmät kysymykset. Nasalla on joitain juttuja, joista he toivovat ettei kysytä, ja sitä me kunnioitamme. Lisäksi emme esitä kysymyksiä, joita on vähän liiankin paljon kysytty, eli esimerkiksi miten avaruudessa käydään vessassa -kysymystä ei tällä kertaa ehkä kyllä esitetä.

Huomenna Kopra ja hänen vaimonsa Dawn Kopra esiintyvät vielä koululaisryhmille ja vastaavat heidän kysymyksiinsä.

– Huomenna on luvassa lyhyempiä seminaareja koululaisluokille, missä sitten koululaiset saavat esittää itse kysymyksiä Timothy Kopralle. Todennäköisesti huomenna ei tarvita edes tulkkia hirveästi, mutta jos tarvitaan, niin sekin hoituu kivuttomasti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.