Essayah penää presidenttiehdokkailta selvää kantaa Israelin tukemiseen – näin Suomessa vältytään hänen mukaansa "kalliilta ongelmilta"

Sari Essayah avasi presidentinvaalikampanjansa 21:12
Presidentinvaalikampanjansa avannut Sari Essayah kertoi harmittelevansa sitä, että osa presidenttiehdokkaista eivät ota kantaa Israelin tukemiseen.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja ja presidenttiehdokas Sari Essayah pitää puheen presidentinvaalikampanjansa avauksessa.

Presidenttiehdokas Sari Essayah on aikaisemmin kertonut Huomenta Suomessa vahvuutensa olevan pitkä historia politiikassa. Arvojohtajana hän tukeutuisi kristilliseen arvopohjaan. 

Vuoden 2024 presidentinvaalien vaalipäivä on 28. tammikuuta. Mahdollisen toisen kierroksen vaalipäivä on 11. helmikuuta.

Essayah kertoo olevansa tällä hetkellä tiedossa olevista ehdokkaista ainut, joka on jäsenenä maamme ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa linjaavassa presidentin johdolla kokoontuvassa ministerivaliokunnassa eli niin sanotussa TP-Utvassa.

– Koen, että on ainakin kaksi sellaista erityistä syytä, miksi juuri nyt tulee olla mukana, kun haluamme parasta Suomelle: isänmaamme eli Suomen suunta ja arvopohja.

Essayah puhui lähimmäisyhteiskunnasta, joka rakentuu kestäville arvoille.

– Kalliilta ongelmilta vältytään, kun annetaan apua ja tukea ajoissa, Essayah sanoo. 

Selvä kanta Israelin tukemiseen

Essayah kertoi harmittelevansa sitä, että osa presidenttiehdokkaista eivät ota kantaa Israelin tukemiseen.

– Kaikesta tästä huolimatta Suomessakin on edelleen vaikea tuomita Israelin kohtaamaa terrorismia ilman selityksiä. Myös osalla presidenttiehdokkaista ei tuntunut olevan kantaa siihen, tuleeko Suomen tukea Israelia. Kun ottaa huomioon, että Hamasin hyökkäys aiheutti suurimman juutalaisten joukkotuhon sitten holokaustin, ovat nämä näkemykset vähintäänkin hämmentäviä.

Essayah kommentoi siviiliuhrien määrän olevan valitettavaa. 

– Valitettavasti Hamas käyttää siviilejä ihmiskilpinä.

– Israel on tiedottanut siitä, mihin suuntaan siviilien olisi syytä siirtyä. Yritämme kansainvälisesti saada avustuskuormia perille, jotta pystytään varmistamaan veden ja lääkkeiden jakelu, Essayah sanoo. 

Näin Sari Essayah perusteli lähtöään mukaan presidenttikisaan 5:06
Näin Sari Essayah perusteli lähtöään mukaan presidenttikisaan

Lue myös:

    Uusimmat