Sari Essayah, kumpi on tärkeämpi, Raamattu vai Suomen laki? ”Ei näitä asioita tällä tavalla asetella”

12:42

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah vieraili tentattavana aamun Huomenta Suomessa. 

Keskustelun alussa MTV Uutisten politiikan toimittaja Antonia Berg tiedusteli Essayahilta kristillisdemokraattien arvoista.

– Meidänkin puolueeseen kuuluu ihmisiä erilaisista kirkkokunnista ja myös niitä, jotka eivät jaa kristillistä vakaumusta. Voisi sanoa, että arvot on se, mikä yhdistää puolueessa, Essayah totesi.

– Ideologia, sitä meidän jäsenemme ovat tukemassa, Essayah lisäsi.

Berg tiedusteli Essayahilta, kumpi on kristillisdemokraateille tärkeämpi, Raamattu vai Suomen laki. Essayah ei vastannut kysymykseen suoraan.

– Ei näitä asioita tällä tavalla asetella. Kristillisdemokratiassa me edistämme poliittisen päätöksenteon kautta meidän arvojamme suomalaisessa yhteiskunnassa ja tietenkin myös Euroopan parlamentissa, Essayah vastasi.

Vaaliliitto perussuomalaisten kanssa on puhtaasti tekninen

Kristillisdemokraatit on Varsinais-Suomessa vaaliliitossa perussuomalaisten kanssa.

Essayahin mukaan liitto on tekninen, eikä puolueilla ole yhteisiä tavoitteita. Puheenjohtaja ei vahvistanut, että kristillisdemokraatit jakaisivat perussuomalaisten ajatukset esimerkiksi muslimeista.

– Tällä hetkellä tuo Varsinais-Suomen vaaliliitto näyttää hyvältä, koska gallupkannatuksen nousu nostaa vaaliliiton molempia osapuolia. Kyllä me odotamme, että Pertti Vallittu tulee sieltä valituksi eduskuntaan.

Essayah: Sukupuoli ei voi olla ilmoitusasia

Yksi tulevan hallituskauden potentiaalisista lakimuutoksista on translain uudistaminen.

Julkisuudessa on esitetty vaatimuksia siitä, että juridinen sukupuoli perustuisi jatkossa kansalaisen omalle ilmoitukselle. Lisäksi alaikäisenkin tulisi itsenäisesti voida korjata juridista sukupuoltaan.

– Meille kristillisdemokraateille on äärimmäisen tärkeää, että hoitoja ei viedä alaikäisille, Essayah sanoi.

– Sukupuoli ei voi olla ilmoitusasia. Kyllä nämä asiat tänä päivänä translain pohjalta kuuluvat aikuiselle ihmisille, joka haluaa lähteä hoitoihin, Essayah totesi.

MTV:n pääministeritentti ja suuri vaalitentti suorina lähetyksinä MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa 2.4. klo 20 ja 10.4. klo 20. Lisäksi sunnuntaina nähdään uudenlainen Sinustako kansanedustaja -vaaliohjelma klo 21.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja