Tällaiset miehet "haastavat" Putinin presidentinvaalissa

Tällaiset miehet "haastavat" Putinin presidentinvaalissa 15:03
VIDEO: MTV Uutisten ulkomaantoimituksen päällikkö Mirja Kivimäki esittelee ehdokkaat ja kertoo, mitä vaalivilppi Venäjällä käytännössä tarkoittaa.

"Venäjän Harvey Weinstein", kommunisti ja pakotelistalla oleva "sananvapauden kannattaja"… Tällaisia lume-ehdokkaita olisi Venäjän presidentinvaaleissa tarjolla.

Venäjän presidentinvaaleissa tulos on jo valmiiksi selvä, sillä mielipidemittausten mukaan presidentti Vladimir Putinilla on yli 75 prosentin kannatus. Kovin demokraattista vaalitaistoa lie muutenkin turha odottaa, sillä Kremlin lehdistöpäällikkö Dmitri Peskov on jo viime vuoden puolella sanonut, että presidentti Putin on Venäjän ainoa johtaja, jolla ei ole eikä pidäkään olla minkäänlaista poliittista kilpailua.

Putinin varjossa lymyää kuitenkin myös Kremlin siunaamia vastaehdokkaita. He tietävät itsekin käytännössä vain pelaavansa Kremlin pussiin olemalla mukana vaalinäytelmässä. 

Ehdolla on muun muassa "Venäjän Harvey Weinsteiniksi" tituleerattu äärioikeistolainen sekä sananvapautta ja rauhaa julistava mies, joka on samanaikaisesti lännen pakotelistoilla. Keitä nämä Kremlin hyväksymät ehdokkaat ovat ja ketkä on puolestaan pelattu pois kisasta jo etukäteen?

MTV Uutisten ulkomaantoimituksen päällikkö Mirja Kivimäki esittelee ehdokkaat ja kertoo, mitä vaalivilppi Venäjällä käytännössä tarkoittaa. Katso MTV Uutiset Live klo 11.30.

Lue myös:

    Uusimmat