Vessapaperipulasta rokoterumbaan – THL:n Mika Salminen ja HUSin Asko Järvinen vetävät korona-ajan yhteen

Lähes kaksi vuotta koronan"kasvoina"suomalaisille – suorassa lähetyksessä Asko Järvinen ja Mika Salminen 32:29
Lähes kaksi vuotta koronan "kasvoina" suomalaisille – suorassa lähetyksessä Asko Järvinen ja Mika Salminen

THL:n johtaja Mika Salminen ja HUSin infektioylilääkäri Asko Järvinen vetivät korona-ajan kohuja, kauhuja ja kokemuksia yhteen MTV Uutiset Liven suorassa lähetyksessä. Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Ennen koronavirusta harva suomalainen olisi kadulla tunnistanut Mika Salmista tai Asko Järvistä

Koronavuosi on tehnyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen terveysturvallisuusosaston johtajasta Salmisesta ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin infektiotautien ylilääkäristä Asko Järvisestä julkisuuden henkilöitä.

Kun koronarintamalla on tapahtunut jotain uutta, on Salminen ja Järvinen haettu nopeasti kameroiden eteen kertomaan, mistä tällä kertaa on kyse.

Matkan varrelle on mahtunut monenlaista, niin rajoituksia kuin rokotuksiakin. Kun koronakriisi alkoi, tyhjennettiin kauppojen vessapaperihyllyt ja valmiuslaki tuli voimaan. Sitten kohuttiin epäonnisista kasvomaskikaupoista. Sekä koronarokotteet että -rajoitukset ovat kuumentaneet tunteita niin Suomessa kuin maailmallakin.

Kaiken kaikkiaan Suomen on kuitenkin katsottu selvinneen koronasta varsin hyvin. Kuolleita on ollut kansainvälisesti mitattuna varsin vähän, ja pitkäkestoisilta yhteiskunnan täyssuluilta on vältytty. 

Katso haastattelu kokonaisuudessaan yllä olevalta videolta! 

Lue myös:

    Uusimmat