Mainos

Suomutunturin hotelli kärsi miljoonavahingot tulipalossa

Kemijärvellä sijaitseva Hotelli Suomutunturi kärsi mittavat vahingot tänään iltapäivällä syttyneessä tulipalossa.

Hotellin vanha osa, joka käsittää ravintolan, keittiön, bistron ja vastaanottotilat, tuhoutui palossa kokonaan. Lisäksi vanha kotarakennus paloi ja vanhan hotellin siipikin on ilmeisesti purkukunnossa.

– Vahingot ovat miljoonaluokkaa, täsmällistä summaa on mahdoton sanoa, kertoo yrittäjä Kari Tirkkonen.

Hänen mukaansa hotellin kolmikerroksinen uusi osa säästyi liekeiltä, mutta kärsi vesi- ja savuvahinkoja. Sen sijaan esimerkiksi rinnetyökoneet, vesipumppaamot ja hissi säilyivät vahingoittumattomina.

– Mitä tulee rinnepuolen toimintaan, mitään vahinkoja ei käytännössä ole, paitsi että sähköt ovat nyt tilapäisesti poikki.

Uutta nousua odoteltiin

Suomun hiihtokeskuksella on vuosikymmenten historia. Suositun laskettelu- ja huvittelukohteen vetovoima kuitenkin hiipui ja keskus meni konkurssiin 1990-luvulla. Uutta tulemista on sittemmin yritetty useaan otteeseen, kertoo esimerkiksi talvilomakohteita esittelevä lumipallo.fi -sivusto.  

Viime talvena rinne ei ollut auki lainkaan, mutta tänä vuonna keskukseen johtoon astuneen Tirkkosen mukaan valmistelut olivat jo hyvässä vauhdissa alkavaa sesonkia ajatellen. Esimerkiksi joulun ajaksi koko 70-huoneinen hotelli oli loppuunmyyty.

– Lumetustyöt olisivat alkaneet täysillä ensi viikolla. Lumetustöitä testattiin tänään ja siksi alkusammutuksessa käytetyt letkut olivat aivan käden ulottuvilla valmiina.  

Tirkkosen mukaan Kemijärvellä on oltu erittäin hyvillään siitä, että hiihtokeskuksen toiminta on ollut palautumassa uomiinsa. Hän sanoo tuhoisan palon olevan järkytys monille, mutta uskoo, ettei kausi ole kokonaan menetetty. 

– Todella suuria muutoksia joudutaan tekemään, mutta rinne saadaan auki, todennäköisesti jo joulukuussa.

Katto uusittiin torstaina

Tirkkonen oli hotellirakennuksessa kahdestaan hotellinjohtajan kanssa, kun palo havaittiin. Hän arvioi ensisammutuksen alkaneen kymmenen minuuttia palon havaitsemisen jälkeen. Tässä vaiheessa tulipalo oli kuitenkin ehtinyt jo levitä välikatossa.  

Palo sai alkunsa hotellinosasta, jossa oli edellisenä päivänä vaihdettu huopakatetta ja tehty pieniä muutostöitä kattorakenteisiin. Sähkötöitä ei tehty, mutta huopakatteen uusimisen yhteydessä tehtiin tulitöitä, jotka saattoivat käydä kohtalokkaiksi.

– On vaikea arvata, että mikä muu olisi voinut palon sytyttää, Tirkkonen sanoi.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.