Mainos

Omistaja: Porin hotellipalo lähti vapaamuurareiden tilasta – "Näky kuin viiden miljoonan euron nuotiopohja"

0:46

Porissa tuhoutuneen hotellin omistaja katselee tuhoja tuskissaan. Hän ei kuitenkaan aio jäädä märehtimään asiaa, vaan laittaa päälle ”helvetinmoisen rallin ja hankkii uudet tilat jostain, tavalla tai toisella”.

Varhain aamulla Porissa Omenahotellissa syttynyt palo on tuhonnut ainakin osan kiinteistöstä. Kiinteistöä perheyrityksensä kautta hallitseva Ilkka Holmlund kertoo, että palo sai alkunsa rakennuksen 7. kerroksesta.

Hän kertoo poliisin arvioineen alustavasti, että palo lähti joko teknisestä tilasta tai 7. kerroksessa sijaitsevasta vapaamuurarien tilan keittiöstä. Vapaamuurarien tila ei kuulu Holmlundin yrityksen omistukseen.

– Vapaamuurareilla oli ollut jokin juhlatilaisuus illalla. Ensimmäiset palon merkit havaittiin jo 3.30, mutta havainnoitsija ei osannut suhtautua niihin oikein; eikä ihme, ei siitä voi tuomitakaan, Holmlund kertoo.

Vartijalle tuli hälytys kuuden aikaan aamulla, minkä jälkeen hotellissa käynnistettiin hälytykset ja evakuointi. Ihmishenkiä ei Holmlundin mukaan ollut uhattuna, kiitos vähän aikaa sitten remontissa uusittujen hotellin hälytysjärjestelmien.

– Palo alkoi käsittääkseni ullakolta, vesikaton ryömintätilasta, jossa ei ole paloilmaisimia hotelliin sisälle. Välitilassa on eristettä ja puurakenteita, se on hankala sammutettava, eräänlainen kotelo, hän kertoo.

"Tuhkaa turha ripotella enempää päälle"

Perheyritys omistaa hotellin toimitilat, toimintaa pyörittää Holmlundin pojan osakeyhtiö. Nyt heillä on edessään urakka; mitä jäi hotellista jäljelle, mitä sanoo vakuutusyhtiö?

Holmlund kertoo, että osassa huoneista on vettä yli metrin verran, koska sitä valuu ikkunoista ulos.

– Miltä nyt 5-6 miljoonan euron nuotiopohja näyttää, sellainen näky täällä nyt on, Holmlund kertoo näkymistä palopaikalla.

Hän aikoo käydä heti alkuviikosta tapahtunutta läpi vakuutusyhtiön kanssa.

– Onneksi vakuutuskanta päivitettiin, kun hotellia peruskorjattiin lähivuosina. Vakuutusyhtiöllä on nyt rooli tässä. Mutta tuhkaa on turha ripotella enempää päälle, en jää tuleen makaamaan, tilat vain uusiksi jostain, hän sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.