Porin hotellipalon sammutuksesta lohduton näky kahvilaan – "Kaiken joutuu aloittamaan alusta"

Porin Omenahotellin vieressä toiminut Cafe Solo kärsi pahasti hotellipalosta. Sammutuksessa käytetty vesi valui yhteistä seinää pitkin kahvilaan ja pilasi maalausta ja sähkölaitteita.

Teijo Villaa odotti lohduton näky, kun hän näki omistamansa Cafe Solon ensimmäistä kertaa Porin Omenahotellin palon jälkeen. Kahvilan lattiat lainehtivat vedestä, joka oli valunut alimpiin kerroksiin, kun hotellipaloa oli sammutettu.

– Vesi oli valunut yhteistä sisäseinää pitkin. Paikka on kiinni, täällä ei ole sähköä, maalaus on vaurioitunut, savu tuoksuu aika vahvasti ja vielä joutuu tutkimaan, että mitkä sähkölaitteet ovat vahingoittuneet, Villa kuvailee MTV Uutisille.

– Valtavasti elintarvikkeita meni roskiin. Kaiken joutuu aloittamaan vähän alusta.

Vesi on aiheuttanut kahvilalle Villan arvion mukaan yhteensä kymmenien tuhansien eurojen vahingot.

Eniten maksaa maalaus ja kahvilan pitäminen kiinni: kiinteistöön ei tule vieläkään sähköä ja kahvila päästään avaamaan todennäköisesti vasta kahden viikon jälkeen.

– Keskeytysvakuutus korvaa onneksi sulkemisesta aiheutuvia kuluja, esimerkiksi vuokria, palkkoja tai vastikkeita.

– Kyllä tämä opettaa katsomaan oman toiminnan ulkopuolelle. Aina olen vähän kironnut korkeita vakuutusmaksuja, mutta nyt kiittää itseään, että vakuutus on tullut otettua. Vahinkoja sattuu muuallakin kuin omissa tiloissa, Villa toteaa.

Hotellipalo alkoi lauantaina aamuyöllä rakennuksen seitsemännestä kerroksesta, jossa on vapaamuurarien keittiö.

Tänään sunnuntaina vesi oli jo saatu imuroitua kahvilan lattialta eikä tilanne näytä enää yhtä pahalta kuin heti palon jälkeen.

– Täytyy kiittää palokunnan nopeaa toimintaa. Osa sähkölaitteista oli saatu suojattua, Villa sanoo.

Päivä ensijärkytyksen jälkeen Villa on jo keksinyt, miten saa korvattua kahvilan kiinni pitämisestä koituvia kuluja. Hän on suunnitellut kahvila-auton avaamista vaurioituneen kahvilan edessä.

– Meillä on kuitenkin henkilökuntaa, joka haluaa olla töissä. Periksi ei anneta milloinkaan!

Porilaishotellissa tulipalo – asukkaat evakuoitu 0:46

Lue myös:

    Uusimmat