SuomiAreena kiinnostaa varttuneempia – Ruisrock ja Pori Jazz kiilasivat kyselyssä kulttuuritapahtumien kärkeen

Nettikyselyn mukaan SuomiAreena-keskustelutapahtuma kiinnostaa erityisesti 45–59 -vuotiaita. 

Porissa kesäisin järjestettävä SuomiAreena nousee Sponsor Insightin kyselyssä suosituimpien kulttuuritapahtumien joukkoon, kun asiaa kysytään 45-59 -vuotiailta. Muita tämän ikäryhmän suosimia tapahtumia ovat Kotkan Meripäivät, Ruisrock, Emma Gaala ja Pori Jazz.

Suosituimmat kulttuuritapahtumat kyselyssä:

18–29-vuotiaat

Ruisrock
Provinssi
Flow Festival
Weekend Festival
Blockfest

30–44-vuotiaat

Tuska
Provinssi
Ruisrock
Ilosaarirock
Suomipop-festivaali

45–59-vuotiaat

Kotkan Meripäivät
Ruisrock
Emma Gaala
Pori Jazz
SuomiAreena

Yli 60-vuotiaat

Tangomarkkinat
Savonlinnan Oopperajuhlat
Pori Jazz
Emma Gaala
Jussi-gaala 

Lähde: Sponsor Insight


Kaiken kaikkiaan aikuisväestön eli yli 18-vuotiaiden keskuudessa suosituimpia tapahtumia ovat Ruisrock ja Pori Jazz.

Sponsoroinnin ja viestinnän tutkimusyritys Sponsor Insight on tutkinut 13:tta kertaa suomalaisten kiinnostusta kulttuurikohteisiin. Yrityksen mukaan suurin nousija tapahtumien suosituimmuudessa oli tällä kertaa Tuska Festival, joka nousi 30–44-vuotiaiden keskuudessa kiinnostavimmaksi kulttuuritapahtumaksi.

Kulttuuria, urheilua ja vaikuttajia käsittelevässä kyselytutkimuksessa haastateltiin 2 114 täysi-ikäistä suomalaista 12.2.-27.2.2018. Tutkimus toteutettiin Survey Sampling International -nettipaneelin kautta. 

Mediahubin ja Porin kaupungin tuottama SuomiAreena järjestetään Porissa ensi heinäkuussa jo 13. kerran. Teemoina ovat tänä vuonna turvallisuus, vastuullisuus ja suvaitsevaisuus. Tapahtuman tilaisuudet ovat kaikille kävijöille avoimia ja ilmaisia. Keskustelujen lisäksi viikolla on myös muun muassa musiikkikonsertteja. Viime kesänä tapahtumaan osallistui 74 000 kävijää yli 170 tilaisuudessa.

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat