MTV vieraili Pori Jazz soi taas -tapahtuman kulisseissa: Tältä legendaarinen Kirjurinluoto näyttää Lokkilavalta

MTV vierailee Pori Jazz soi taas -tapahtuman kulisseissa: Tältä näyttää esiintymislavalla 8:00
MTV vierailee Pori Jazz soi taas -tapahtuman kulisseissa: Tältä näyttää esiintymislavalla, katso video!

MTV Uutiset Live pääsi kurkistamaan Pori Jazz soi taas -tapahtuman kulisseihin. Katso yllä olevalta videolta, miltä alueella näyttää! 

Useat suuret kesäfestivaalit päätettiin keväällä perua koronavirustilanteen vuoksi. Niin myös Pori Jazz, joka houkuttelee vuosittain Poriin tuhansia kesäturisteja. 

Tapahtumajärjestäjät halusivat kuitenkin tarjoilla livemusiikin nälkäisille festivaalimaisen tapahtuman, Pori Jazz soi taas. 

– Festivaalin osalta tehtiin perumispäätös osittain siksi, että kun seuraavan kerran Pori Jazz festivaalia järjestetään, se halutaan tehdä täysillä ja siten kuin yleisö on tottunut Pori Jazzin kokemaan, Pori Jazzin taiteellinen johtaja Mikkomatti Aro luonnehtii.

Katso yllä oleva video: MTV Uutiset Live pääsi kurkistamaan Pori Jazz soi taas -tapahtuman kulisseihin!

Musiikkitapahtuma on sarja pieniä musiikkikonsertteja, joita kävijä voi nauttia nurmikentällä penkillä tai huovalla istuen – seisominenkaan ei ole kiellettyä. 

– Lavan edustalla ei yleensä ihan ole sellaista ryysistä kuin rock-keikoilla, Aro sanoo viitaten tapahtuman kävijäkuntaan. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Konserttisarjan järjestämisen taustalla tärkeä syy

Pori Jazz soi taas -tapahtuma järjestetään Kirjurinluodolla – siis samoissa maisemissa, jossa Pori Jazz on totuttu näkemään kaikessa sen kukoistuksessaan. 

Konserttisarjan järjestämisen taustalla oli kulttuurinnälän sammuttamisen lisäksi tärkeä taustavaikuttaja. 

– Yksi tärkeä aspekti oli työllistää jazzmuusikoita. Monet heistä ovat freelancer-muusikoita ja valitettavasti he ovat pudonneet tukiverkkojen ulkopuolelle koronakriisin tuoksinassa. 

Aro toteaa, että heidän mahdollistamansa yksittäinen keikka ei pelasta muusikkoja ahdingosta, mutta esiintyjien kanssa käytyjen keskustelujen mukaan tapahtuma koetaan merkitykselliseltä muusikkojen keskuudessa. 

– Kun keväällä ryhdyttiin keikkoja buukkaamaan, oli mieltä lämmittävää kuulla useammastakin suusta kuulla kommentteja siitä, että tämä tuntuu henkireiältä, Aro muistelee. 

Miten Pori Jazz soi -tapahtuma järjestetään koronaturvallisesti? Entä, miltä näyttää legendaarisella Lokkilavalla Kirjurinluodossa? Katso yllä oleva video! 

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat