Mainos

Suomi romahti Forbesin kilpailukykylistalla

Suomen sijoitus romahti kymmenen sijaa Yhdysvalloissa julkaistavan vaikutusvaltaisen Forbes-talouslehden vertailtua liiketoiminnan kilpailukykyä eri maissa.

Vuosi sitten Forbes arvosti Suomen kolmanneksi parhaaksi maaksi tehdä liiketoimintaa. Tämän vuoden listalla Suomi on pudonnut 13. sijalle. Muista Pohjoismaista Suomen edelle sijoittuvat Tanska (1.), Ruotsi (7.) ja Norja (10.). Tanska on toista vuotta peräkkäin Forbesin mukaan paras maa liiketoiminnan tekemisen kannalta.

Forbesin lista on ensimmäisiä kansainvälisiä vertailuja, joissa on huomioitu viime vuonna alkanut maailmanlaajuinen taloudellinen taantuma. Suomen sijoitusta listalla painaa se, että maamme talous on voimakkaasti riippuvainen viennin sujumisesta.

- Vaikka Suomi on viime vuosina ollut yksi parhaimman suorituskyvyn omaavista maista EU:ssa ja maan talousmarkkinat ovat onnistuneet välttämään pahimman finanssikriisin, maailman taloustaantuma on iskenyt maan vientiin ja kotimaiseen kysyntään, lehti totesi raportissaan.

Forbesin listalla on huomioitu muun muassa eri maiden taloutta, inflaatiota, innovaatioita, sijoitusten turvaa, korruptioastetta ja verotaakkaa koskevia tunnuslukuja.

- Suomen talouskasvu tulee jarruttamaan vuosina 2009 ja 2010. Rakentamisen, investointien ja viennin väheneminen tulevat nostamaan työttömyyden yli kahdeksaan prosenttiin työkykyisestä väestöstä. Suomen pitkän ajan haasteet liittyvät ikääntyvään väestöön ja laskevaan tuottavuuteen, joka heikentää maan kilpailukykyä, Forbes povaili.

Lokakuussa Suomi sijoittui kuudenneksi Sveitsiläisen World Economic Forumin kilpailukykyvertailussa, kun vertailtiin infrastruktuuria, koulutusta, teknologiaa ja innovaatioita. WEF:n tulokset perustuivat ennen nykyistä talouskriisiä valmistuneisiin tilastoihin.

Forbesin Parhaat maat tehdä liiketoimintaa -lista 2009:

1. Tanska 2. Yhdysvallat 3. Kanada 4. Singapore 5. Uusi-Seelanti 6. Iso-Britannia 7. Ruotsi 8. Australia 9. Hong Kong 10. Norja 11. Alankomaat 12. Belgia 13. Suomi 14. Irlanti 15. Sveitsi

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.