Suomi paransi huimasti edelliskerrasta Superliigassa – asiantuntija toppuuttelee innostusta: "Absoluuttinen ero ei ollut se"

Suomi putosi yleisurheilun Superliigasta siitä huolimatta, että joukkue keräsi 40,5 pistettä enemmän kuin viime vierailulla vuonna 2015. C Moren asiantuntija Mika Järvinen sanoo, että piste-ero pitää ottaa tarkemmin suurennuslasin alle.

Suomalaisista kisoissa onnistuivat parhaiten kolmiloikkaaja Simo Lipsanen, 3000 metrin esteissä juokseva Topi Raitanen ja 800 metrillä sekä 1500 metrillä kilpaillut Sara Kuivisto

– Se on tietenkin aina positiivista, että parannusta on tullut edelliskertaan. Täydellistä eroa pitäisi katsoa tarkemmin ja tutkia muiden maiden kokoonpanoja. Osalla joukkueista oli aikalailla mukana b-miehitys. Absoluuttinen ero ei ollut ihan 40 pistettä, Järvinen sanoo.

– Lipsanen osoitti sen, että ollaan selkeästi menossa parempaan suuntaan. Jalkavaivat ovat toivon mukaan hellittäneet.

Yksittäisistä urheilijoista Järvinen nostaa esille Lipsasen lisäksi Oskari Mörön, Kristiina Mäkelän ja Taika Koilahden

– Mäkelä antoi Dohaa ajatellen hyviä ennusmerkkejä. Hän ylsi yli 14 metrin ja teki kohtuutasaisen suorituksen. MM-kisoissa tuloksen pitää alkaa 14:lla jos meinaa päästä finaaliin. Jos aidoista halutaan Dohan suuntaan poimia iloisia asioita, niin Mörö pääsi takaisin nelosen kerhoon, Järvinen toteaa.

Pituushyppääjä Koilahti osoitti jälleen hyviä merkkejä, sillä hän hyppäsi kolmella suorituksellaan tasaista sarjaa kuuden ja puolen metrin molemmille puolille. 

– Se on hyvän tai tässä tapauksessa nuoren urheilijan merkki, että pystyy tekemään tasaisia suorituksia ja siitä pikkuhiljaa hilaamaan tulostasoa ylöspäin. Sen jälkeen alkaa oikeasti tulla menestystä. Hänellä tekeminen on teknisesti ollut tasaista ja sitten kun on riittävän hyvin harjoiteltu, että askelmerkki osuu suhteellisen hyvin. Hän on tehnyt tasaista jälkeä siinä, että askel on osunut, Järvinen kertoo.

Korkeuskisan väliin jättäneen Ella Junnilan tilanne aiheutti ihmetystä. Junnilan jäi pois kisasta vääntyneen nilkan takia ja Suomi jäi lajissa ilman pisteitä.

– Vaikka hänellä vamma onkin, niin hän ei tullut kilpailupaikalle hakemaan sitä yhtä pistettä pois. Esimerkiksi kävelemään lenkkareissa kertaalleen riman ali. En tiedä, mitä siellä joukkueen sisällä on tilanteesta ajateltu ja pyritty toimimaan. Toisaalta kuitenkin yhden pisteen hakeminenkin joukkuekisassa olisi hyvä asia, kuten Samuel Purola teki omassa satasen startissa, Järvinen toteaa.

Yleisurheilun Dohan MM-kilpailut käydään 28. syyskuuta - 6. lokakuuta.

Lue myös:

    Uusimmat