Mainos

Suomi esittää Reijo Aarniota EU:n tietoturvaviraston johtoon

EU:n perusteilla olevan tietoturvaviraston pääjohtajuus tulee avoimeen hakuun loppukuun aikana.

Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio

Suomen valtio esittää tietosuojavaltuutettu Reijo Aarniota EU:n verkko- ja tietoturvaviraston pääjohtajaksi. Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan Aarnio on erittäin vahva ehdokas, sillä hän on tunnettu ja arvostettu asiantuntija ja mielipidevaikuttaja tietosuojaan ja tietoturvaan liittyvissä kysymyksissä.

EU:n viestintäministerit sopivat viime marraskuussa verkko- ja tietoturvaviraston perustamisesta. Sen tehtävä on lisätä EU:n ja jäsenmaiden valmiutta torjua tietoturvaongelmia. EU-maiden johtajat sopivat virastopaketissaan viime joulukuun huippukokouksessa, että virasto sijoitetaan Kreikkaan. Tarkemmasta sijainnista ei ole vielä tehty päätöstä.

Viraston on määrä aloittaa toimintansa aikaisintaan tämän vuoden lopulla. Virastoon tulee noin 30 työntekijää ja sen budjetti toimikaudelle 2004-08 on 33 miljoonaa euroa. Pääjohtajan paikka tulee julkiseen hakuun maaliskuun aikana. Valinnan tekee viraston johtokunta, jossa Suomen edustajana toimii viestintäneuvos Kristiina Pietikäinen liikenne- ja viestintäministeriöstä.

48-vuotias Reijo Aarnio on koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti. Hän toiminut tietosuojavaltuutettuna marraskuusta 1997 lähtien. Hän on jäsen kansallisessa tietoturvallisuusasioiden neuvottelukunnassa, sähköisen viestinnän neuvottelukunnassa ja monissa muissa julkishallinnon toimielimissä. Aarnio on lisäksi jäsen EU:n tietosuojavaltuutettujen toimielimessä, Schengenin tietojärjestelmän valvontaelimessä ja Europolin tietojärjestelmän muutoksenhakuelimessä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.