Mainos

Suomi auttaa Meksikon hirmumyrskyn uhreja

Suomi antaa Meksikolle noin 53 000 markan arvosta hätäapua suurimpaan tarpeeseen, kuten onnettomuusalueella vallitsevan vesipulan helpottamiseksi, kertoi Meksikossa vieraileva ulkoministeri Tarja Halonen eilen pääkaupungissa Mexicossa pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Apu on tarkoitus kanavoida paikallisten avustusjärjestöjen, kuten maan Punaisen Ristin kautta. Halosen mukaan Suomi haluaa tällä sinänsä vaatimattomalla hyväntahdon eleellä osoittaa myötätuntoa Meksikoa kohtaan onnettomuuksien kohdatessa maata.

Meksikolaisviestimien edustajat kysyivät lehdistötilaisuudessa, vaikuttaako Meksikon arvostelua saanut ihmisoikeustilanne Meksikon ja EU:n välillä käytäviin neuvotteluihin kaupan vapauttamisesta.
-Suomi kuuluu niihin EU-maihin, jotka tukevat vahvasti EU:n ja Latinalaisen Amerikan välistä vuoropuhelua. Kannatamme myös kaupan vapauttamista, Halonen vastasi. Hän totesi, että EU:n ja Meksikon välinen puitesopimus kaupan vapauttamisesta ja sopimus poliittisesta yhteistyöstä ovat jo allekirjoitusta vaille valmiita. Ihmisoikeuksien kohdalla Halonen painotti, että Suomi kannattaa avointa ja suoraa keskustelua ongelmista maitten ja alueiden välillä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.