Suomi antaa sittenkin EU-puheenjohtajalahjan – huippusuosittu kotimainen tekoälykurssi avataan kaikille EU-kansalaisille

6:36
Video: Tekoäly kehittyy, mutta voiko laiterobotti jopa korvata poliisihenkilön?

Suomi tarjoaa EU-puheenjohtajakauden loppumetreillä tekoälykurssin EU-kansalaisille. Tavoitteena on, että jopa prosentti eli viisi miljoonaa kansalaisista tekisi kurssin ensi ja sitä seuraavana vuonna.

Helsingin yliopiston ja teknologiayritys Reaktorin toteuttama kurssi on tarkoitus kääntää kaikille virallisille EU-kielille. Puheenjohtajakauden viime hetken lahja julkistettiin tiistaina Brysselissä.

Työ- ja elinkeinoministeriö kertoo, että hankinta tehdään sen budjetista ja hankinnan arvo on noin 1,7 miljoonaa euroa.

Suomi ei puheenjohtajamaana antanut fyysisiä lahjoja kuten kravatteja tai huiveja. Valtiosihteeri Pilvi Torstin mukaan tekoälykurssissa kyse on perinnöstä, joka halutaan jättää.

Se vastaa osaltaan myös vaikeaan kysymykseen siitä, miten ihmisten taitoja kehitetään, jotta he osaavat tehdä tulevaisuuden töitä.

Suomessa maksuton Elements of AI on Helsingin yliopiston kaikkien aikojen suosituin kurssi. Alun perin tavoitteena oli saada yksi prosentti suomalaisista, eli noin 55 000 ihmistä, opiskelemaan tekoälyn perusteet. Tavoite täyttyi muutamassa kuukaudessa.

Lue lisää aiheesta:

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja