Mainos

Suomi äänestää vuoden 2026 MM-kisoja Kanadaan, Meksikoon ja Yhdysvaltoihin – "Ettei turhaan rakenneta stadioneita"

2:57

Suomi äänestää Kanadan, Meksikon ja Yhdysvaltain yhteishakemuksen puolesta, kun tänään valitaan MM-kisojen isäntä vuoden 2026 jalkapallon MM-lopputurnaukselle.

Jutun videolla Mikael Forsell Tulosruudussa.

Päätös tehdään keskiviikkona Moskovassa kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan kongressissa. Kandidaatteja on kaksi: Kanadan, Meksikon ja Yhdysvaltojen yhteishakemus sekä Marokon hakemus.

Palloliiton hallituksen linjauksen mukaisesti Suomi ilmoittaa omasta äänestämisestään ennakkoon. Äänen saa Pohjois-Amerikan niin sanottu united- eli yhteishanke. Puheenjohtaja Ari Lahti näkee molemmat vaihtoehdot varteenotettavina.

– Meillä on kuitenkin vahvat perustelut omalle kannallemme, Lahti sanoo.

Puheenjohtaja Lahden mukaan jo puhdas vuorotteluperiaate puoltaa päätöstä. Pohjois-Amerikassa MM-lopputurnaus järjestettiin viimeksi vuonna 1994, kun Afrikassa lopputurnaus oli niinkin äskettäin kuin vuonna 2010. Kanadassa, Meksikossa ja Yhdysvalloissa stadionit ovat jo valmiina ja infrastruktuuri kunnossa.

– Tämä vähentää kisaisännyyteen kohdistuvia riskejä ja varmistaa sen, ettei uusia stadioneita rakenneta turhaan, Lahti painottaa.

– Lisäksi United-hakemuksessa korostetaan voimakkaasti ekologisuuden ja ihmisoikeuksien puolustamisen näkökulmaa tekojen kautta, mikä on meille tärkeä asia.

Myös taloudellisesti United-tarjous on Fifa:lle ja sitä kautta Suomen jalkapallolle houkuttelevampi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.