Mainos

Suomesta rakennetaan pelinkehityksen mm-kisojen avulla pelialan keskusta

Pelinkehittämisen maailmanmestaruuskilpailut tukee kansainvälisen peliteollisuuden rakentumista Suomeen.

Pelinkehittämisen maailmanmestaruuskilpailut eli GDWC on rakentamassa Suomesta peliteollisuuden kansainvälistä keskittymää. Kilpailu on järjestetty aikaisemmin vuosina 2012, 2013 ja 2016.

Finpron digitoimilan johtaja Hanna Marttinen-Deakins kertoo tiedotteessa, että peliteollisuus onkin kasvava osa suomalaista yhteiskuntaa.

– Peleillä on yhä suurempi rooli esimerkiksi opetus- ja koulutuskäytössä, traumahoidossa ja turismin palveluksessa, Marttinen-Deakins toteaa.

Pelinkehityskilpailulla on hänen mielestään vahvistava vaikutus Suomen asemaan pelialalla maailmanlaajuisesti ja se lisää myös sijoittajien kiinnostusta alan yrityksiin Suomessa.

Kilpailu on avoin kaikille peleille, joita ei ole julkaistu ennen vuotta 2017. Käytännössä osallistumiseen vaaditaan pari kuvakaappausta, video ja kirjoitettu kuvaus osallistuvasta pelistä sekä pelattava versio pelistä.

– Kilpailun pääpalkintona on matka Suomeen marras-joulukuun taitteessa, jolloin kilpailun finalistit pääsevät tapaamaan pelialan ammattilaisia sekä Suomessa että Ruotsissa, sekä tutustumaan Suomeen maana, GDWC:n tuottaja Leevi Rasila sanoo.

GDWC:n tuomaristossa on suomalaisia pelialan ammattilaisia. Kilpailuun rekisteröityminen on ilmaista. Viimeinen päivä rekisteröitymiselle on 30. päivä syyskuuta.


---

7:14

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.