Suomea ei tunneta koodaripiireissä: "Olemme insinöörien maa, ja insinöörit eivät ole olleet kovin hyviä sanomaan, että ollaan aika cooleja"

Koodareitten kokoontumisajo 8:47

Tänä viikonloppuna järjestettävä Junction-tapahtuma kokoaa Helsinkiin ohjelmoijia ympäri maailmaa.

Videolla vieraat paljastavat, miten vaikeakulkuisuudesta ja asiakaskadosta uutisissa ollut kauppakeskus Redi olisi voinut hyötyä koodaajien osaamisesta.

Koodareiden festareiksi kuvailtu tapahtuman ytimessä on Huomenta Suomen haastatteleman Junctionin toimitusjohtaja Iiro Nurmen mukaan oppiminen, hauskanpito ja toisiin tutustuminen.

Tapahtuma rakentuu sen ympärille, että koodaritiimit etsivät ratkaisuja erilaisiin yritysten ja organisaatioiden esittämiin ohjelmointialan haasteisiin.

Suomea ei tunneta koodipiireissä

Hänen mukaansa Suomi on jo teknologian huippumaa, mutta sitä pitäisi rummuttaa myös muualle maailmaan kunnianhimoisesti.

– Olemme insinöörien maa, ja insinöörit eivät ole olleet kovin hyviä sanomaan, että ollaan aika cooleja, Nurmi toteaa.

Suomi ei nouse teknologian osaajien unelmamaiden listalla kärkeen, mikä johtuu Nurmen mukaan siitä, että Suomea ei tunneta. Tähän pitää hänen mukaansa saada muutos.

Suomessa on ohjelmointialalla arvostettu turvallinen ympäristö ja matalat hierarkiat työpaikoilla.

Tapahtuman toivotaan tuovan muun muassa näitä piirteitä esille ja auttavan ulkomaisten osaajien rekrytoinnissa. Tätä toivoo myös tapahtuman yhteistyökumppani Koneen Visa Friström.

– Hyvistä koodareista on aina pulaa, hän kuvailee.

Alaa painavat stereotypiat

Yhä useampien esineiden ja palveluiden digitalisoituminen ja siirtyminen verkkoon tietää yhä jatkuvaa työtä koodaamisen osaajille.

Junction ei mittaa hänen mukaansa vain koodaustaitoja, vaan myös tiimityöskentelyä, ratkaisu- ja esiintymiskykyä ja ymmärrystä liiketoiminnasta. Siksi tapahtumasta toivotaan löytyvän se seuraava huippukoodari.

Junctionin toimitusjohtaja Iiro Nurmi toivoo, että myös alan stereotypiat nörtähtäneistä limunlitkijöistä murtuisivat.

– Kyllä meillä on energiajuomaa, mutta missä viikonlopun ylittävässä tapahtumassa ei ole, hän kysyy.

Lue myös:

    Uusimmat