Suomessa syntynyt olympiamitalisti pidätettiin Venäjällä – tilanne taltioitui videolle

Pekingin talviolympialaisissa Venäjän olympiakomitean joukkueelle hopeaa torjunut Ivan Fedotov on pidätetty Venäjällä. Syynä olisi asepalveluksen vältteleminen. Aiheesta uutisoi venäläismedia Fontanka.

Lappeenrannassa syntynyt Fedotov oli vastikään tehnyt NHL-sopimuksen Philadelphia Flyersin kanssa ja hänen oli tarkoitus matkustaa Yhdysvaltoihin, kun hänet pidätettiin. 25-vuotias vahti pelasi loistavan viime kauden, sillä olympiahopeamitalin lisäksi Fedotov valittiin KHL:n parhaaksi maalivahdiksi ja hän voitti sarjan mestaruuden Moskovan TsSKAn riveissä.

Fontankan mukaan Fedotov oli vastikään kertonut TsSKAn seurajohdolle, että aikoo jättää joukkueen sekä Venäjän. Fedotov pidätettiin tämän jälkeen perjantaina Pietarissa jäähallin ulkopuolella. Useat poliisit olivat levittäytyneet ympäri kaupunkia perjantaiaamuna etsimään venäläisvahtia. 

Fedotovin muuttoa on tulkittu siten, että hän välttelisi asepalvelusta. TsSKA on Venäjän armeijan joukkue, joten hänen oletetaan käytännössä kuuluvan armeijaan. Poliisi olisi pyytänyt Fedotovia mukaansa värväystoimistoon, jossa hän on ollut kiinniotettuna. 

Sport-Express on myös uutisoinut aiheesta ja todennut, että se on epäselvää, mitä Fedotoville seuraavaksi tapahtuu. Asepalveluksen välttelemisestä voi saada kahden vuoden vankeustuomion. Fotankan lähteen mukaan mikään ei estäisi Fedotovin lähettämistä armeijaan jo seuraavana päivänä.

Fedotovin kerrotaan sairastuneen myöhään perjantai-iltana ja hänet on viety sotilasrakennuksesta sairaalaan. Venäläismaalivahti siirtyi täksi kaudeksi TsSKA:aan Traktor Tsheljabinskista. Hän on pelannut KHL:ää myös Salavat Julajev Ufassa sekä Neftekhimik Nizhnekamskissa. Pekingin olympiakisoissa Fedotov torjui kuudessa ottelussa torjuntaprosentilla 94,3. Hän oli maalilla olympiafinaalissa Leijonia vastaan.

Katso tästä linkistä Fedotovin pidätys.

Lue myös:

    Uusimmat