Venäläislegendaa järkyttää, mitä Ivan Fedotoville tehtiin – "Minun ei olisi pitänyt kertoa tätä kenellekään"

Legendaarinen venäläinen taitoluisteluvalmentaja Tatjana Tarasova on järkyttynyt pidätetyn jääkiekkomaalivahdin Ivan Fedotovin tilanteesta.

KHL-mestaruuden TsSKA Moskovassa voittaneen ja sarjan parhaana palkitun maalivahdin Fedotovin piti olla suuntaamassa Yhdysvaltoihin ja NHL:ään, kun hän solmi yksivuotisen sopimuksen Philadelphia Flyersin kanssa. Lappeenrannassa syntynyt venäläinen veräjänvartija sen sijaan pidätettiin perjantaina Pietarissa jäähallin ulkopuolella epäiltynä asepalveluksen välttelystä.

Venäjän rikoslain mukaan sotilaallisen tai vaihtoehtoisen siviilipalveluksen välttely voi johtaa enintään kahden vuoden vankeuteen.

Olympiahopeamitalisti Fedotov on viety useiden venäläisten mediatietojen mukaan Severodvinskiin, jossa sijaitsee Venäjän laivaston harjoituskeskus. Fontankan mukaan Fedotov tulee olemaan Severodvinskissä syyskuuhun saakka, minkä jälkeen päätetään, minne hän menee jatkopalvelukseen.

"Voi luoja, mitä he tekivät hänelle"

Tatjana Tarasova, eniten maailmanmestareita ja olympiavoittajia taitoluisteluhistoriassa koutsannut valmentaja, kuuluisan jääkiekkovalmentaja Anatoli Tarasovin tytär, sanoo Fedotovin tilannetta uutistoimisto RIA Novostille kommentoidessaan, että "tämä on pelottavaa".

Tarasova kertoo olleensa Severodvinskissä.

– Siellä on sukellusveneitä. Merivoimissa on täytynyt aina palvella vuosi kauemmin. Voi luoja, mitä he tekivät hänelle, Tarasova sanoi.

Tarasova sanoo tienneensä, että Fedotov halusi lähteä NHL:ään.

– Hän ei lähde vielä NHL:ään, se on selvää.

– Minun ei olisi pitänyt kertoa tätä kenellekään. Tämä on todella rankkaa, järkytyin miehen puolesta.

Tarasova yritti nähdä positiivistakin.

– Mutta ei mitään, palveluksen aikana hänestä tulee vahvempi ja terveempi.

Valmentajalegenda lisäsi, ettei Fedotovin "vain tarvitse mennä mihinkään".

– Olen todella järkyttynyt.

Lue myös:

    Uusimmat