Suomessa syntynyt olympiamitalisti sai mystisiä piikkejä Venäjällä – oli aiemmin joutunut sairaalaan: "Hän ei voi hyvin"

Perjantaina pidätetty venäläismaalivahti Ivan Fedotov on joutunut sairaalaan. Asianajaja Aleksei Ponomarjovin mukaan Lappeenrannassa syntynyt olympiahopeamitalisti ei voi kovinkaan hyvin.

Venäläismediat kertoivat perjantaina Fedotovin pidätyksestä. Viime kaudella KHL:n parhaaksi maalivahdiksi valittu Fedotov oli ollut matkalla Yhdysvaltoihin, kun hänet otettiin kiinni. Hän oli tehnyt toukokuussa NHL-sopimuksen Philadelphia Flyersin kanssa.

Fedotov pidätettiin Pietarissa sijaitsevan jäähallin ulkopuolella. Taustalla olisi venäläisen mahdollinen armeijan vältteleminen. Fedotov pelasi KHL:ssä TsSKA Moskovan riveissä. Se on Venäjän armeijan joukkue. Fedotov valitti pian pidätyksen jälkeen vatsakipuja ja hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan.

– Tällä hetkellä en voi sanoa, mikä on tarkka tilanne. Hän makaa sairaalassa, mutta jostain syystä häntä ei ole listattu kuten muita potilaita. Me tai hänen vanhempansa eivät saaneet tavata häntä. Sotapoliisi meni vastikään sairaalan alueelle. Esittäydyin heille, sanoin olevani asianajaja ja kysyin, miksi he ovat tulleet. He kääntyivät takaisin, istuivat autoon, eivätkä antaneet lisätietoja ennen kun heidät päästettiin sairaalan alueelle, Ponomarjov kertoi venäläiselle MatchTV:lle.

Ponomarjov epäilee, että Fedotov halutaan viedä sotilaalliseen arviointikeskukseen, vaikka tämän kunto on hyvin heikko. 

– Viimeisen yhteydenpidon perusteella hän ei voi hyvin. Hän sanoo, että sai jotain piikkejä, joiden sisältöä ei tiennyt. Hän sai kuulla, että se oli lääkärin ohjeistuksesta. Hän ei näytä voivan hyvin. En voi verrata eilisen kanssa, mutta hän näyttää tyypilliseltä sairaalta ihmiseltä, Ponomarjov päätti.

Fedotov pelasi Pekingin olympiaturnauksessa Venäjän olympiakomitean joukkueen ykkösvahtina. Hän oli maalilla, kun Leijonat kaatoi joukkueen finaalissa 2-1.

Lue myös:

    Uusimmat