THL: Suomessa todettu 184 uutta koronatartuntaa ja yksi koronakuolema, sairaalapotilaiden määrä kääntyi kasvuun

2:14
Katso myös video: Näin koronarajoituksia puretaan ja lievennetään eri puolilla maailmaa.

Päijät-Häme ohitti Hus-alueen tartuntojen ilmaantuvuudessa.

Suomessa on raportoitu 184 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kahden viime viikon aikana tartuntoja on todettu 2 984, mikä on 1 653 tapausta vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Sairaalapotilaiden määrä on sen sijaan kääntynyt kasvuun maanantaista. Koronan takia hoidettavia potilaita on nyt kahdeksan enemmän, eli yhteensä 128. Tehohoidossa on 29 potilasta, yksi enemmän kuin maanantaina. Koronaan liittyviä kuolemia on ilmoitettu yksi lisää, yhteensä koronakuolemia on tilastoitu 916.

Tartunnat ovat olleet laskussa viikkotasolla nyt yhtäjaksoisesti maaliskuun puolestavälistä lähtien. Myös tartuntojen ilmaantuvuusluku jatkaa laskuaan.

Koko maan ilmaantuvuusluku viimeisten kahden viikon ajalta on noin 54 tartuntaa sataatuhatta ihmistä kohden. Edeltävien kahden viikon aikana luku oli vajaat 84.

Päijät-Häme on tänään ohittanut tartuntojen ilmaantuvuudessa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus). Päijät-Hämeessä on todettu reilut 96 tartuntaa sataatuhatta ihmistä kohden viimeisten kahden viikon aikana, kun Husissa luku on vajaat 88. Seuraavaksi korkein ilmaantuvuus on Varsinais-Suomessa, jossa luku on vajaat 82.

Vähiten koronatartuntoja suhteessa väestöön on viime viikkoina todettu Keski-Pohjanmaan ja Lapin sairaanhoitopiireissä. Keski-Pohjanmaalla ilmaantuvuusluku on 1,3 ja Lapissa 5,1.

Koko pandemian aikana koronatartuntoja on raportoitu Suomessa yhteensä 87 529.

31 prosentilla rokote

Suomessa koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut lähes 1,72 miljoonaa ihmistä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Rokotuskattavuus on ensimmäisen annoksen osalta nyt noin 31 prosenttia väestöstä.

Rokotettujen määrä on kasvanut eilisestä noin 25  000 ihmisellä.

Koronarokotteen toisen annoksen on saanut puolestaan noin 170  400 ihmistä. Rokotuskattavuus on toisen annoksen osalta 3,1 prosenttia väestöstä. 

Juttua päivitetty kello 14.20

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja