Suomessa todettu 617 uutta koronatartuntaa – sairaalahoidossa 97, Pirkanmaa jatkaa leviämisvaiheessa

2:52
"Se on törkeää" – Tapahtuma-alan järjestö lataa täyslaidallisen Kurviselle vapaaehtoisesta koronapassista.

Suomessa on todettu 617 uutta koronatartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Yhteensä koronavirustartuntoja on Suomessa tilastoitu epidemian alusta alkaen 127 182. Eilen uusia koronatartuntoja raportoitiin 472.

2:23
Koronapoikkeusaika on lisännyt oppilaiden pahoinvointia ja oppimisen ongelmia.

Eilen maanantaina THL kertoi, että Suomessa oli koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi sairaalahoidossa 97 ihmistä. Heistä tehohoidossa oli 20 ihmistä.

Koronaviruksen valtakunnallinen ilmaantuvuus on Suomessa 152 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden viimeisten kahden viikon ajalta. Tätä edeltävältä kahden viikon jaksolta ilmaantuvuusluku oli 186.

Asukaslukuun suhteutettuna eniten tartuntoja kahdelta viime viikolta on Helsingin ja Uudenmaan (263) ja Kainuun (238) sairaanhoitopiireissä.

Vähiten koronaa on suhteessa väkilukuun puolestaan Ahvenanmaan (10), Länsi-Pohjan (24) ja Pohjois-Savon (45) sairaanhoitopiireissä. Luvut ovat pyöristettyjä.

Pirkanmaa jatkaa leviämisvaiheessa

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alue pysyy edelleen koronan leviämisvaiheessa, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tiedottaa.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä totesi tiistaina, että rokotuskattavuutta tulee saada vielä korkeammaksi, jotta rajoituksista voidaan luopua.

Koronaviruksen ilmaantuvuus sairaanhoitopiirin alueella on 86 tapausta 100  000 asukasta kohden kuluneen kahden viikon ajalta. Sairaalahoidon tarve on viime viikkoon nähden pysynyt ennallaan.

Leviämisvaiheessa ovat myös Helsingin ja Uudenmaan, Etelä-Karjalan, Kymenlaakson, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Vaasan ja Ahvenanmaan sairaanhoitopiirit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja