Vaasan sairaanhoitopiiriin ehdoton 10 hengen kokoontumisrajoitus: "Välttämätön tartuntataudin leviämisen estämiseksi"

2:56
Vaasan sairaanhoitopiirin johtaja Marina Kinnunen kertoo MTV Uutiset Liven haastattelussa, miten 10 hengen kokoontumisia aiotaan valvoa.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää Vaasan sairaanhoitopiirissä tartuntatautilain perusteella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10 henkilöä. 

Määräys on voimassa lokakuun 12. päivästä lokakuun loppuun ja se kumoaa aiemman, 22. syyskuuta annetun määräyksen, jossa rajoitus koski yli 50 hengen tapahtumia.

 –Tämä määräys on välttämätön tartuntataudin leviämisen estämiseksi Vaasan sairaanhoitopiirin alueella, Avi tiedottaa.

Vaasan sairaanhoitopiirin koronatilanne on vakava. Tartuntamäärät lähtivät viime viikolla merkittävään kasvuun. Viimeisen vuorokauden aikana uusia tartuntoja kerrottiin olevan 67, ja yhteensä piirissä on todettu 451 tartuntaa. Koronavirustilanne on piirin alueella selkeästi leviämisvaiheessa.

Kun leviämisvaiheen määritelmän alarajaksi on määritelty 18 tartuntaa 100 000 asukasta kohden kahden viikon aikana, on Vaasan piirin ilmaantuvuus jo 166 tartuntaa ja Vaasan kaupungin ilmaantuvuus 356 tartuntaa 100 000 asukasta kohden.

Vaasan tartunnat ovat peräisin pitkälti kaupungissa järjestetyissä tapahtumissa, kuten opiskelijajuhlissa. Tartuntoja on havaittu henkilöillä, jotka opiskelevat Vaasassa, mutta asuvat tai työskentelevät sairaanhoitopiirin alueen muissa kunnissa.

Vaasan sairaanhoitopiiriin kuuluvat seuraavat kunnat: Kaskinen, Korsnäs, Kristiinankaupunki, Laihia, Luoto, Maalahti, Mustasaari, Närpiö, Pedersören kunta, Pietarsaari, Uusikaarlepyy, Vaasa ja Vöyri.

Jos epidemiologinen tilanne alueella olennaisesti muuttuu, Avi kertoo arvioivansa kokoontumisia koskevaa rajoituspäätöstään uudestaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja