Suomessa on todettu 706 uutta koronavirustartuntaa ja kolme uutta kuolemaa

Ovatko liikkumisrajoitukset tarpeen? Katso STM:n ja THL:n tiedotustilaisuutta koronatilanteesta 11:11
Ovatko liikkumisrajoitukset tarpeen? Katso STM:n ja THL:n tiedotustilaisuutta koronatilanteesta

Suomessa on varmistunut 706 uutta koronavirustartuntaa ja kole uutta koronavirukseeen liittyvää kuolemaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Sairaalahoidossa on viruksen takia 264 ihmistä, joista tehohoidossa on 47.

Kahden viime viikon aikana tartuntoja on todettu 2  073 enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana. Koko epidemian aikana tartuntoja on Suomessa varmistunut yhteensä 65  315.

Helsingissä koko epidemian ajan tartuntamäärä ylittänee jokusen päivän kuluessa 20  000 rajan. Tähän mennessä pääkaupungissa on raportoitu 19  275 tartuntaa. Lukuun sisältyvät tämän hetken virustapausten lisäksi jo parantuneet sekä koronaan liittyvistä syistä Helsingissä kuolleet.

Nykytilannetta kuvaa ilmaantuvuusluku, joka on Suomessa liki 155 tapausta kahdessa viikossa sataatuhatta asukasta kohden. Alueista vaikein tilanne on Ahvenanmaalla, missä ilmaantuvuusluku on yli 381.

Manner-Suomen korkein ilmaantuvuusluku on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) 321. Hus-alueen paikkakunnista ilmaantuvuus on suurinta Vantaalla (451), Karkkilassa (424) ja Helsingissä (391).Vähiten tartuntoja suhteessa väkilukuun on ilmennyt viime viikkoina Kainuussa. Siellä ilmaantuvuusluku on vain 7.

Yli puolet tartunnoista pääkaupunkiseudulla

Pääkaupunkiseudun kolmen suuren kaupungin osuus Suomessa todetuista koronatartunnoista koko epidemian ajan yhteismäärässä on jonkin verran yli puolet.

Helsingin liki 20  000 tartunnan lisäksi Vantaan tartuntamäärä koko epidemian ajalta on liki 7  600, ja Espoossa todettuja virustartuntoja on ollut yhteensä 6  300.Mahdollisista uusista koronavirukseen liittyvistä kuolemista, sairaalahoidossa olevien määrästä ja päivän rokotusluvuista kerrotaan myöhemmin tänään.

Juttua päivitetty kello 13.30: Virukseen liittyvät kuolemantapaukset


Lue myös:

    Uusimmat