Suomessa todettu 331 uutta koronatartuntaa: pääsiäispyhinä 14 koronakuolemaa

3:19
Katso harvinainen video: Tältä näyttää koronarokotetehtaassa – äärimmäisen tiukat suojatoimenpiteet!

Suomessa on todettu 331 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Kahden viikon tartuntamäärät jatkavat laskusuunnassa. Viimeisten kahden viikon aikana on todettu 7  454 tartuntaa, mikä on 2  155 vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Ilmaantuvuusluku eli tartuntojen määrä kahdessa viikossa sataatuhatta asukasta kohden on koko maan osalta reilut 134.

Kaikkiaan koronatartuntoja on Suomessa todettu nyt vajaat 80  068.

Suomessa on todettu pääsiäispyhien aikaan 14 uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Yhteensä Suomessa on nyt raportoitu 860 koronaan kuolleesta.

Sairaalahoidossa olevien määrä on laskussa. Yhteensä sairaalassa on nyt 249 koronapotilasta, joista tehohoidossa 45. Tehohoitopotilaiden määrä on laskenut viime torstaista seitsemällä, ja sairaalapotilaiden kokonaismäärä 15:llä.

Pääkaupunkiseudun tilanne on rauhoittumassa, Itä-Savossa ja Kymenlaaksossa paljon uusia tartuntoja

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus) on yhä Suomen korkein ilmaantuvuusluku (261) 100  000:ta asukasta kohden, mutta se on laskenut selkeästi kahden viikon takaisesta (347).

Myös Varsinais-Suomessa ilmaantuvuusluku ja tapausmäärät ovat laskussa. Kahden viikon ajalla Varsinais-Suomessa on todettu 952 koronavirustapausta, kun sitä edeltävällä kahden viikon ajanjaksolla tapauksia todettiin yhteensä 1  259.

Itä-Savossa ja Kymenlaaksossa tapausmäärät ovat jyrkässä nousussa. Itä-Savossa ilmaantuvuusluku on ponnahtanut 33:sta 155:een, kun tarkastellaan kahta perättäistä kahden viikon jaksoa.

Itä-Savossa on 40  000 asukasta, joten ilmaantuvuusluku voi muuttua nopeasti. Kahden viimeisimmän viikon aikana Itä-Savossa on todettu 62 uutta koronavirustartuntaa.

Kymenlaaksossa ilmaantuvuusluku nousi 55:stä 145:een.

Juttua täydennetty kello 14.51.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja