Suomessa 286 uutta koronatapausta – tämä on epidemiatilanne Suomessa nyt

3:33
Katso myös: Koronavirustauti on myös merkittävä aivosairaus – neurologian professori kertoo, mitä kaikkea korona voi ihmiselle aiheuttaa.

Suomessa on raportoitu 286 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Uusia kuolemantapauksia on kolme.

Uusien koronatartuntojen määrä on viime viikkoina kääntynyt Suomessa laskuun. Viimeisten kahden viikon aikana tartuntoja on todettu 5  858, mikä on 3  077 tartuntaa vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Suomessa on raportoitu myös kolme uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemaa. Tautiin liittyviä kuolemia on nyt raportoitu yhteensä 877.

Suomessa sairaalahoidossa on koronaviruksen vuoksi yhteensä 182 potilasta, joista 38 on tehohoidossa.

Ilmaantuvuus korkeinta HUS-alueella ja Itä-Savossa

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku on koko maassa vajaat 106. Ilmaantuvuusluku kertoo tautitapausten määrän sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon ajalta.

Alueellisesti ilmaantuvuus on nyt korkeinta Helsingin ja Uudenmaan (Hus) sekä Itä-Savon sairaanhoitopiireissä. Ilmaantuvuus Husin alueella on 201 ja Itä-Savossa noin 190. Husin alueella tartuntojen määrä on kuitenkin viime aikoina ollut laskussa, Itä-Savossa puolestaan nousussa.

Tartunnat ovat THL:n mukaan viimeisen kahden viikon aikana olleet selvässä laskussa myös Varsinais-Suomessa, Etelä-Karjalassa ja Kanta-Hämeessä.

Rauhallisin tartuntatilanne on tällä hetkellä Lapissa ja Kainuussa. Ilmaantuvuusluku on molemmilla alueilla alle 20.

Kaikkiaan Suomessa on koko epidemian aikana raportoitu 82  564 koronavirustartuntaa.

*Juttua täydennetty kello  12.58 muun muassa koronakuolemien määrällä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja