Suomessa 469 uutta koronavirustartuntaa

10:54
Video: Näistä maista koronatartuntoja on tullut Suomeen syksyllä.

Suomessa on todettu tänään 469 uutta koronavirustartuntaa.

Suomessa on todettu nyt kokonaisuudessaan 21 216 koronavirustartuntaa epidemian alusta lähtien. 20 000 tartunnan rajapyykki rikkoutui toissapäivänä.

Tartuntojen kahden viikon yhteismäärä on ollut viime aikoina nousussa. Kahden viikon aikana on raportoitu 3 831 koronatartuntaa, kun kahden aiemman viikon aikana kerrottiin 2 733 uudesta tartunnasta.

Kahdessa viikossa raportoitujen tartuntojen määrä on siis noussut 1 098 tapauksella.

Eniten koronavirustartuntoja on todettu pääkaupunkiseudulla. Tällä viikolla viranomaiset totesivat pääkaupunkiseudun siirtyneen koronaepidemian kolmiportaisella seurannalla akuuteimpaan tilaan eli leviämisvaiheeseen. Alueella otetaan epidemian leviämisen ehkäisemiseksi käyttöön ensi maanantaista alkaen uusia rajoituksia, joista osa koskettaa koko Uuttamaata.

Sisätilojen yleisötilaisuudet rajoitetaan 20 henkilöön ja yli 20-vuotiaiden joukkue- ja kontaktilajien harrastustoiminta keskeytetään maanantaista 23. marraskuuta alkaen kolmeksi viikoksi.

Erityisesti ulkomailta saatujen koronavirustartuntojen määrä on kasvussa. Viime viikolla raportoitiin 103 ulkomailta Suomeen matkustajan mukana tullutta tartuntaa. Eniten tartuntoja Suomeen on tullut Turkista, Ukrainasta ja Romaniasta.

THL kertoo koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvät kuolemantapaukset sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien koronapotilaiden määrät kolmesti viikossa. Viikonloppuisin uusia tietoja ei kerrota.

Perjantaina kerrottiin, että sairaalahoidossa on koronaviruksen takia 104 ihmistä, mikä oli 14 enemmän kuin keskiviikkona. Sen sijaan tehohoidossa olevien määrä oli vähentynyt kahdella potilaalla 10 ihmiseen.

Koronaviruksen aiheuttamia kuolemantapauksia on raportoitu 375 kappaletta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja