Maskisuositus laajenee yläkouluihin – Vantaan kaupungilta hurja panostus: "Puoli miljoonaa maskia kahdeksi viikoksi"

5:30
Asiantuntija kertoo MTV Uutisille, että koronavirusrajoituksista ei päästä vaikka rokote saataisiinkin markkinoille – kuuntele koko haastattelu tästä.

Pääkaupunkiseudun synkän koronatilanteen myötä yläkoululaisten suositellaan käyttävän kasvomaskeja.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä esitteli uusista koronarajoituksista ja suosituksista alueella. Viranomaisten viesti kaupunkilaisille oli hyvin selkeä.

– Jokaisella on velvollisuus noudattaa näitä koronaturvaohjeita, jotta saamme epidemiatilanteen hidastumaan, kommentoi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi tiedotustilaisuudessa perjantaina.

Jatkossa myös yläkoululaisten eli 7.–9. luokkalaisten suositellaan käyttävän kasvomaskeja koulussa.

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertookin kaupungin hankkineen kasvomaskeja kaikille kaupungin yläkoululaisille.

– Jokaiselle oppilaalle varataan nelja maskia jokaiselle koulupäivälle kahden viikon ajaksi. Se on  noin puoli miljoonaa maskia. Lisätilaus on jo tekeillä, Viljanen toteaa MTV Uutisten haastattelussa.

Kaupunginjohtaja arvioi kasvomaskien olevan merkittävä kuluerä, sillä kasvomaskien käyttö laajenee myös kaupungin työntekijöiden keskuuteen. 

– Esimerkiksi päivähoidon henkilöstö siirtyy käyttämään maskeja, Viljanen kertoo.

Kasvomaskia ei ole pakko käyttää, sillä kyseessä on suositus. Viranomaiset totesivat perjantaina kasvomaskisuosituksen olevan voimassa toistaiseksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja