Mainos

Suomenlahdella lintujen joukkokuolema

Itäiseltä Suomenlahdelta Loviisan ja Pyhtään välisestä ulkosaaristosta on löydetty kahden viime viikon aikana lähes 60 kuollutta lintua.

Valtaosa kuolleista linnuista löytyi Haverörnin saarelta läheltä Aspskärin lintuasemaa. Linnuista 50 oli ruokkeja ja yhdeksän etelänkiisloja.

Suomen ympäristökeskus on ryhtynyt selvittämään lintujen kuolinsyytä. Ympäristökeskus on toimittanut 11 lintua tarkempiin tutkimuksiin elintarviketurvallisuusvirasto Eviraan.

Alustavissa tutkimuksissa linnuista ei ole löytynyt ainakaan lintuinfluenssaa, eikä myöskään merkkejä muista virus- tai bakteeriperäisistä infektioista. Linnut eivät olleet nälkiintyneitä.

Alueelta otetutuista kasviplanktonnäytteistä ei löydetty tutkimuksissa myrkylliseksi tiedettyjä lajeja. Tutkimuksiin toimitetuista linnuista on otettu talteen kudosnäytteitä, samoin lintujen viimeksi käyttämästä ravinnosta. Näiden osalta mahdollisten levämyrkkyjen jäämiä selvitetään edelleen.

Itäiseltä Suomenlahdelta on löydetty myös aiemmin suurehkoja määriä kuolleita lintuja. Erityisen suuri lintukuolema havaittiin vuonna 1992, jolloin kuolleita lintuja löydettiin yli 1 000. Vuonna 2000 kuolleita ruokkeja löytyi noin 50 ja touko-kesäkuussa 2006 lähes 300.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.