Mainos

Suomen Yrittäjien Järventaus: Paikallinen sopiminen kuroisi kerralla koko vajeen umpeen

2:44

Suomen Yrittäjien Jussi Järventauksen mielestä yhteiskuntasopimuksella tavoiteltava kilpailukykyloikka tavoitettaisiin nopeammin paikallisella sopimisella.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus uskoo, että nyt neuvoteltavan yhteiskuntasopimuksen pohjalta päästään ottamaan askel eteenpäin kilpailukykyvajeessa.

– On hyvä, että tällä saadaan edes pieni kilpailukyvyn parannus. Sopimuksella tavoitellaan vajaata kolmannesta Suomen koko kilpailukykyvajeesta. Laaja työpaikkakohtainen sopiminen sen sijaan kuroisi koko vajeen umpeen ja myös ylläpitäisi kilpailukykyä, Järventaus sanoi Seitsemän uutisissa.

Suomen Yrittäjiin kuuluu yli 100 000 yritystä, joiden etua paikallinen sopiminen palvelisi. Järventaus myöntää, että paikallisen sopimisen haasteena on työntekijöiden äänen kuulumisen takaaminen, mutta hän ei näe sitä ongelmaksi.

– Sopiminen on sopimista, ei sanelua. Jos yhteistä näkemystä ei olisi, niin mentäisiin työehtosopimuksen mukaan. Selvitysten mukaan pienissä yrityksissä tämä toimii jo aika hyvin.

Järventaus pitääkin paikallista sopimista keskeisenä keinona kilpailukyvyn kohentamiselle.

Aikaisemmin tänään Palvelualojen ammattiliiton PAM:n Ann Selin totesi, että hallituksen kaavailemasta mahdollisuudesta paikalliseen sopimiseen ei saa tulla työntekijälle palkanalennusautomaattia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.