Suomen Yrittäjät pettyi yhteiskuntasopimukseen

Suomen Yrittäjien mukaan työmarkkinajärjestöjen neuvottelema yhteiskuntasopimus ei riitä auttamaan Suomea nousuun. Järjestön mukaan se ei myöskään täytä hallituksen tavoitteita, jotka koskivat paikallista sopimista.

– Jos tämä neuvottelutulos toteutetaan, korporatismi voittaa ja demokratia ja työllisyys häviävät, sanoo Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus tiedotteessa.

Suomen Yrittäjät haluaisi hallituksen säätävän paikallisesta sopimisesta lainsäädännöllä.

Ainakin toimihenkilökeskusjärjestö STTK asetti yhteiskuntasopimuksen hyväksymisen ehdoksi sen, että hallitus pidättäytyy valmistelemasta erillislakia paikallisesta sopimisesta. Näin ollen Suomen Yrittäjien havittelema paikallista sopimista koskeva lainsäädäntö voisi jopa kaataa koko yhteiskuntasopimuksen.

– Laaja mahdollisuus paikalliseen sopimiseen on mittaluokaltaan eri luokan kysymys kuin yhteiskuntasopimus kokonaisuudessaan, Järventaus perustelee STT:lle.

Järventaus sanoo, että paikallisessa sopimisessa tarvittaisiin laaja rakennemuutos. Työajan lisäys ja työnantajan sosiaaliturvamaksujen alentaminen ovat oikeantyyppisiä päätöksiä, mutta eivät korvaa tekemättä jäänyttä rakennemuutosta, Suomen Yrittäjät linjaa.

Lue myös:

    Uusimmat