Suomen suuri tennislupaus Emil Ruusuvuori hilaa itseään vauhdilla kohti tähteyttä – "Mitään rajoja ei aseteta"

13:21
Katso videolta Emil Ruusuvuoren haastattelu kokonaisuudessaan.

20-vuotias Emil Ruusuvuori on yksi Suomen kuumimmista urheilijalupauksista tällä hetkellä. ATP-listan sadan parhaan joukkoon tähtäävä tennisässä ei aseta mitään rajoja tulevaisuuden tavoitteilleen.

Ruusuvuorelle vuosi 2019 oli täynnä onnistumisia. Suomalaislupaus marssi kauden aikana viiteen turnausvoittoon napsien samalla koviakin päänahkoja. Valmistautuminen huippukauteen oli kuitenkin äärimmäisen rikkonainen sairastelun vuoksi, mutta nyt Ruusuvuori sai aloittaa uuden kauden ehjän harjoituskauden jälkeen.

– Aika tapahtumarikas (kausi). Vähän on eri lähtökohdat tähän kauteen lähdettäessä kuin viime kauteen. Silloin jäi kokonaan preseason tekemättä. Nyt oli hyvä viime kausi ja hyvä preseason tehtyä, hyvä kauden aloitus tähän. Myös aika eri kisoja pystyy pelaamaan. On kyllä siistejä aikoja, Ruusuvuori summaa MTV Urheilun haastattelussa.

Ruusuvuori vakiinnutti viime kaudella vahvasti paikkansa ATP Challenger -tasolla. Ruusuvuori pääsi pelaamaan terveenä paljon otteluita, mikä vauhditti suomalaisen kehitystä. Tasaiset ja laadukkaat ottelut tarjosivat suomalaislupaukselle paljon uusia oppeja.

– Oli monta tiukkaa tappiota, mutta oppi niistäkin ottamaan enemmän irti kuin aikaisempina vuosina. Tietysti on paljon tärkeämpääkin ottaa niitä pikkujuttuja mukaan ja siirtää seuraavalle viikolle, Ruusuvuori pohtii.

Tänä vuonna Ruusuvuoren on tarkoitus ottaa jälleen askel eteenpäin kohti haastavampia ATP-turnauksia, mikä tuo verkon toiselle puolelle myös automaattisesti tasokkaampia vastustajia. Ruusuvuoren selkeimmät keskittymiskohteet ovat tasaisuudessa.

– Vähän kovempia kavereita taas ja enemmän niitä top-jätkiä vastassa. Pitää saada matseja sieltä tasolta tarpeeksi paljon. Tietysti on päässyt pelaamaan TOP100-jätkiä vastaan, ja tullut voittojakin, ei siinä sinällään mitään uutta ole. Se, että pystyy tekemään niin viikko toisensa jälkeen, on eri juttu, Ruusuvuori toteaa.

Ruusuvuori nousi hiljattain tenniksen ATP-listalla jo sijalle 104. Edellisen kerran suomalainen on ollut miesten rankingissa sadan parhaan joukossa vuonna 2015, uransa viimeisiä vaiheita pelanneen Jarkko Niemisen toimesta. Ruusuvuori uskoo rikkovansa merkittävän rajapyykin pian, mutta ei ota siitä suurempia paineita.

– Jos jatkaa samalla tavalla, kyllä se jossain vaiheessa sieltä tulee. Ei siinä ole mitään estettä. On itselläkin tosi iso halu rikkoa se. Se antaa sitten pääsyn Grand Slameihin ja pääsarjaan.

Vain taivas rajana

Vasta ammattilaisuransa alkutaipaleella oleva Ruusuvuori oli hiljattain mukana Australian avointen karsinnassa, mutta ovi Grand Slam -turnaukseen ei vielä kuitenkaan auennut. Nuori suomalaistähti ei nöyristele tavoitteidensa suhteen. Ruusuvuoren tähtäin on tiukasti tennismaailman isoimmilla areenoilla.

– Selvästi siirtyminen ATP-kisoihin. Tietysti lähtee siitä, että se oma pelitaso on siellä, että pystyy olemaan siellä. Tietysti myös niin korkealle kuin mahdollista tuo ranking tänä vuonna. Mitään rajoja ei aseteta. Katsotaan kuinka ylös sen saa, Ruusuvuori listaa tavoitteitaan.

– Tehdään niin paljon töitä kuin pystyy. Rankigissa on oltava 50 hyvällä puolella, niin alkaa päästä kaikkiin pääsarjan Masters-turnauksiin. Totta kai se on tavoite. Pärjätä niin hyvin kuin mahdollista isoissa kisoissa ja päästä isoille stadioneille pelaamaan superstaroja vastaan. On monta juttua, mitä halua tehdä, Ruusuvuori jatkaa hymyillen.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Ruusuvuorella on kaikki edellytykset toteuttaa suurimmat tavoitteensa ja unelmansa uransa aikana. Siitä saatiin osviittaa jo viime syksynä, kun Ruusuvuori päihitti tuolloin maailmanlistalla viidentenä olleen Dominic Thiemin Davis Cupissa.

Upea yllätysvoitto antaa Ruusuvuorelle hurjasti motivaatiota ja uskoa jatkaa eteenpäin kohti kirkkainta tähteyttä.

– Totta kai se antaa. Siinä oli hyvä ajanjakso muutenkin menossa. Oli siistiä päästä joka kerta kentälle ja tiesi melkein, että pelaa hyvin, kun menee kentälle. Se on joka urheilijalle aika hieno tilanne.

– Tiedät, että pystyt voittamaan tuon tasoisia kavereita, niin miksen pystyisi uudestaan, Ruusuvuori sanoo. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja