Suomen Supernanny Pia Penttala: "Ollaan ylpeitä lapsistamme, olivatpa he mitä tahansa"

5:46
Suomen Supernanny Pia Penttala antaa kasvatusvinkkejä.

Suomalaisia lapsiperheitä kasvatuskriiseistä pelastava Suomen Supernanny Pia Penttala korostaa aikuisten ja lasten yhdessäolon merkitystä.

Jokainen lapsi rasittaa välillä aikuisen hermoja, ja joskus tuntuu, että lapsen uhmaikää seuraa suunnilleen jo murrosikä. Kukaan tuskin onnistuu vanhempana täysin, mutta mitä ammattilainen, Suomen Supernanny Pia Penttala suosittelee ottamaan kasvatuksen ohjenuoraksi?

– Ajattelen asiaa niin, että maalaisjärjellä pääsee jo pitkälle. Myöskin yhdessäolon tärkeys pitäisi muistaa, Penttala sanoo.

Penttalan mukaan yhteiskunta on jo jonkin aikaa kasvattanut lapsia jo päiväkoti-ikäisestä itsearviointiin ja itsensä tuntemiseen. Jos taas kotona kasvatus on kovin autoritääristä, se voi olla ristiriidassa yhteiskunnallisen kasvatuksen kanssa.

– Kodeissa pitää pystyä puhumaan ja sopimaan asioista, mutta eivät ne mitään neuvottelupöytiä saa olla. On vanhemman tehtävä pitää kiinni siitä, mitä on sovittu, sillä hän on vastuussa lapsen syömisestä, nukkumaanmenosta, harrastuksista ja muusta. Se on sitä vanhemmuutta, Penttala painottaa.

Penttalan mielestä jonkinlainen kasvatuksen kulmakivi voisi olla ylpeys omista lapsista. Hän korostaa, että lapsistaan pitäisi pystyä nauttimaan huolimatta siitä, mitä he ovat saavuttaneet.

– Toivon, että kasvatukseen saadaan myös eurooppalaista näkökulmaa, sillä me emme ole vain suomalaisia vaan myös eurooppalaisia. Ja ollaan ylpeitä meidän lapsistamme – olivatpa he sitten mitä tahansa.

Supernanny Suomi tiistaina 5.3. klo 21 alkaen AVAlla ja mtv-palvelussa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja