Mainos

Asiantuntija ei usko jäähypenkkiin: "Epähyväksyttävä käytös pitää kuitenkin ilman muuta katkaista"

7:02
Suomen Supernanny Pia Penttala antaa kasvatusvinkkejä Huomenta Suomi -ohjelmassa

Suomen Supernanny Pia Penttala ei usko jäähypenkkiin, vaan hiljaisuusmattoon.

Tänään AVA:lla alkavassa Supernanny Suomi -ohjelmassa on nähtävissä yhtymäkohtia ohjelman brittiversioon. Eroavaisuuksiakin löytyy, sillä Suomen Supernanny Pia Penttala kokeekin suomalaisen ja brittiläisen kulttuurin eroavan toisistaan monelta osin.

– Myös suomalainen perhe on erilainen kuin esimerkiksi brittiläinen, Penttala muistuttaa.

Penttala kokee itse olevansa ennen kaikkea pehmeiden arvojen asiantuntija, joka sallii myös virheet. Monelle suomalaiselle brittiversiosta tutuksi tulleen jäähypenkin Penttala teilaa. Hän vertaa sitä 60–70-luvuilla käytettyyn nurkkaan, jolla ei Penttalan mukaan enää nykypäivän kasvatuksessa ole entisen kaltaista merkitystä.

– Ei se enää tämän päivän lapselle ole oikea tapa. Epähyväksyttävä käytös pitää kuitenkin ilman muuta katkaista ja siihen pitää puuttua, Penttala painottaa.

Penttalan kasvatusmetodeissa korostuvat asioiden kohtaaminen yhteistuumin – vanhempi seuraa lapsen käytöstä ja ennakoi sitä.

– Jos tulee jotakin, josta ei selvitä, mennään yhdessä sovitulle jäähylle, josta itse käytän nimitystä hiljaisuusmatto. Siinä ollaan yhdessä, vaihdetaan lapsen tunnetila ja keskustellaan asioista. Lapsi ei voi oppia, ellei aikuinen hänelle asiaa opeta ja ole rinnalla tukemassa, Penttala sanoo.

Supernanny Suomi tiistaina 5.3. klo 21 alkaen AVAlla ja mtv-palvelussa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja