Suomen suosituin Toyota saa aiempaa pirteämmän ilmeen – valmistaja ilmoitti lopettavansa dieselautojen myynnin

Toyota on esitellyt Geneven autonäyttelyssä kolmannen sukupolven Auriksen. Kyseessä on yksi maamme myydyimmistä uusista autoista. Aiemmin tänään tiistaina Toyota paljasti lopettavansa dieselkäyttöisten autojensa myynnin Euroopassa vielä tämän vuoden aikana.

Auris oli viime vuonna paitsi Suomen suosituin Toyota, myös neljänneksi suosituin henkilöautomalli, mikäli tarkastellaan uusien ajoneuvojen ensirekisteröintejä. Kolmannen sukupolven Auris paljastettiin tänään Geneven autonäyttelyssä.

Edeltäjäänsä pidempi, leveämpi sekä matalampi auto on saanut myös aiempaa terävämmän ilmeen ja muistuttaakin nyt jossain määrin Nissanin tuoreimpia tuotoksia. Nykymuodin mukaisesti auto on kaksivärinen. Auris rakentuu Toyotan TNGA-alustalle.

Uusi Auris tulee tarjolle sekä 122- että 180-hevosvoimaisina hybrideinä. Sähkömoottoreiden kaverina on joko 1,8- tai 2-litrainen bensamoottori. Hybridien lisäksi valikoimasta löytyy myös 1,2-litrainen bensamalli.

Dieselautojen aika käy vähiin

Hybridit muodostavat Euroopassa noin 40 prosenttia Toyotan myynnistä. Joidenkin mallien, kuten C-HR:n, kohdalla hybridien osuus lähentelee 80 prosenttia. Myös pelkällä bensakoneella varustetut Toyotat käyvät edelleen kaupaksi, mutta dieselmallien kysyntä on heikkoa. Niiden osuus on vain 10 prosenttia valmistajan koko myynnistä Euroopassa.

Euroopan-toimitusjohtaja Johan van Zyl ilmoitti tänään Toyotan lopettavan dieselkäyttöisten henkilöautojensa myynnin Euroopassa tämän vuoden loppuun mennessä. Diesel on jatkossa tarjolla ainoastaan Land Cruiseriin, Hiluxiin ja Proaceen.

Toyotan tavoitteena on myydä tänä vuonna Euroopassa vähintään miljoona autoa, joista 47 prosenttia on hybridejä.

Dieselautoja ovat hylkäämässä Toyotan lisäksi myös Fiat Chrysler -konserni, Volvo ja Porsche.

Lähde: Toyota

***

4:37

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja