Suomen rikoshistorian suurin huumevyyhti laajeni entisestään koskemaan tapon yritystä – lisää syytteitä

4:48
MTV Uutiset Live kertoi tapauksesta tuoreeltaan, ja käsitteli kysymyksiä, jotka ovat vielä auki.

Suomen rikoshistorian suurin huumevyyhti on paisunut entisestään. Syyttäjänvirasto tiedotti nostaneensa uusia syytteitä laajassa huumaus-, doping- ja lääkeaineiden salakuljetus- ja levityskokonaisuudessa, johon tunnetuimpina kytkeytyvät entinen Cannonball-pomo Janne "Nacci" Tranberg ja yrittäjä Niko Ranta-aho.

Syyttäjänviraston mukaan uudet perjantaina nostetut syytteet koskevat tapon yritystä, törkeää rahanpesua ja avunantoa törkeään huumausainerikokseen. Aiemmat syytteet nostettiin torstaina, ja ne koskevat pääasiassa törkeitä huumausainerikoksia, törkeitä dopingrikoksia ja törkeää rahanpesua.

Syyttäjänviraston mukaan uusien syytteiden harkintaa ei ollut mahdollista tehdä vielä torstaina, koska esitutkinta ei näiden epäiltyjen rikosten osalta ollut valmistunut.

Vuosaaren puukotus aloitti vyyhden purkautumisen

Syytettyjä henkilöitä oli torstaina 53, nyt 54. MTV Uutisten tietojen mukaan uusi syyte, tapon yritys, on annettu yhdelle henkilölle, mutta syyttäjävirasto ei vahvista, että kyseessä on juuri tämä 54:s syytteen saanut.

MTV Uutisten tietojen mukaan syyte tapon yrityksestä liittyy joulupäivänä 2018 Helsingin Vuosaaressa tapahtuneeseen puukotukseen, josta koko miljoonien eurojen huume- ja dopingvyyhti alkoi purkautua.

Vyyhdissä on nyt kaikkiaan yhdeksän juttukokonaisuutta, kun niitä vielä torstaina oli viisi.

Pääjutussa 24 syytettyä

Suurimmassa, muun muassa törkeitä huumausainerikoksia koskevassa juttukokonaisuudessa on 24 syytettyä. Syytekohtia on kaikkiaan 117 ja päähaastehakemus on peräti 124-sivuinen.

Vyyhdin pääjutusta tekee poikkeuksellisen se, että peräti kahdelletoista syytetylle vaaditaan maksimirangaistusta eli 13 vuoden vankeustuomiota.

MTV Uutisten tietojen mukaan syyttäjät vaativat vastaajille yhteensä noin 200 vuotta vankeutta. 

Pääsyytettyjen joukossa ovat Ranta-aho ja Tranberg, joiden epäillään johtaneen huumeorganisaatiota Espanjasta käsin. Molemmat ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja