Janne "Nacci" Tranbergille ja Niko Ranta-aholle huumesyytteet – epäillään junailleen Suomeen miljoonien huumeet

Yli 200 kiloa amfetamiinia ja yli 100 000 ekstaasitablettia: Janne"Nacci"Tranbergiä ja Niko Ranta-ahoa vastaan on nostettu syytteet huumejutussa 4:48
Satoja kiloja kovia huumeita, "Boss"-kokaiiniharkko, surullisenkuuluisaa "kristallia"… Gangsteri "Naccin" ja liikemies Ranta-ahon epäillään junailleen Suomeen miljoonien arvosta kamaa.

Cannonballin entistä johtohahmoa Janne "Nacci" Tranbergiä ja liikemies Niko Ranta-ahoa syytetään huumausainerikoksista. 

Erittäin laajassa huumejutussa on kyse siitä, että Ranta-ahon ja Tranbergin epäillään junailleen Suomeen satoja kiloja kovia huumeita. Ranta-aho ja Tranberg toimivat salakuljetus- ja välitysverkoston johtopaikoilla ja ohjasivat toimintaa Espanjasta käsin.

Ranta-aho on oleskellut pitkiä aikoja Espanjassa samoin kuin entinen Cannonball MC:n johtohahmo Tranberg, joka pakoili Espanjassa Suomessa odottavia tuomioita ja oikeudenkäyntejä.

Ranta-aho vangittiin asiassa heinäkuussa. Tranberg jäi kiinni Espanjassa lokakuussa.

Kaikkiaan syytteen saa 53 henkilöä, joista 15 on vangittuna. Syytteet koskevat pääasiassa törkeitä huumausainerikoksia, törkeitä dopingrikoksia ja törkeää rahanpesua. Yksi syytetyistä on Niko Ranta-ahon puoliso, fitnesmallina tunnetuksi tullut Sofia Belórf.

MTV Uutiset paljasti tänään, että huumevyyhti alkoi purkautua joulupäivänä Vuosaaressa tapahtuneesta puukotuksesta.

Poliisi oli hälytetty 25.12.2018 puolenpäivän aikaan Vuosaaren Ramsinniemessä Katiskapolulla sijaitsevaan asuntoon, jossa oli tapahtunut puukotus. Rikospaikalle meni useita poliisipartioita. Uhri oli saanut teräaseesta pistohaavan keskivartaloonsa.

Poliisi löysi tuolloin tutkinnan yhteydessä asunnosta kymmeniätuhansia huumausaineeksi luokiteltavia lääketabletteja. Takavarikko johti lopulta Suomen suurimman huumejutun jäljille.

Katiska-juttuna tunnetun huumevyyhdin käsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa 30. tammikuuta, ja se jatkuu toukokuuhun saakka. 

Lue myös:

    Uusimmat