Suomen pisin räsymatto löytyy nyt Kouvolasta – tältä näyttää yli 412 metriä väriloistoa!

0:41
Katso miltä näyttää Suomen pisin räsymatto – rinnettä ylös kiemurtelee yli 400-metrinen taideteos

Mielakan rinnekeskuksessa Kouvolassa järjestettiin syyskuun alussa hauska tempaus. Rinteeseen maalattiin peräti 400 metrin pituinen räsymatto talkoovoimin.

Suomen pisin räsymatto löytyy nyt Kouvolasta Mielakan rinnekeskuksesta. 412 metrin maton maalaamiseen meni kolme päivää, kun innokkaat talkoolaiset saivat entisen mäkiautoradan täysin uuden näköiseksi.

Mielakan Rinnekeskuksen toimitusjohtaja Inka Kaltola kertoo, että mäkiautorata on ollut kuusi vuotta käyttämättä, ja asfaltoidulle radalle piti keksiä uutta käyttöä.

– Mietimme täällä Mielakassa, että semmoinen räsymattohan siihen mäkiautoradalle sopisi. Otettiin Kouvolan kaupunkiin yhteyttä ja saatiin pari sponsoria mukaan, Kaltola kertoo.

800 litraa maalia ja 200 maalaria

Ihan itsestään yli 400 metrin matto ei syntynyt. Rinnettä ylös kiemurtelee nyt värikäs räsymatto, jonka tekemiseen tarvittiin 200 talkoolaista ja 800 litraa maalia.

– Haluttiin pitää yhteisöllinen tapahtuma, että vuodesta 2020 jäisi jotain positiivistakin mieliin, Kaltola sanoo.

Tempauksen jälkeen ihmiset ovat löytäneet tiensä räsymattoa pitkin huipulle, josta näköalat ovat upeat.

– Kävijämäärät ovat olleet joka päivä sadan ihmisen luokkaa. Olemme saaneet ihmiset liikkeelle, mikä oli myös tavoitteemme, Kaltola valaisee.

Suunnitelmissa on pitää räsymatto kirkkaana myös ensi vuonna, vaikka talvitoiminta haalistaisikin maton värejä. Alueen koululaiset on värvätty kevääksi maalaamaan matto uudenveroiseksi.

Katso videolta kuinka yli 400-metrinen räsymatto elävöittää rinnemaisemaa.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja