Mico Ahonen haastaa kärkinelikon iltapäivän harjoituksissa – panoksena MM-edustus suurmäen karsinnassa

Suomen mäkijoukkue perjantain MM-karsintaan ratkeaa tänään kello 15 alkavissa harjoituksissa. Joukkueen viidenneksi mieheksi valittu Mico Ahonen pääsee mäkikarsintaan Suomen edustajaksi, jos hän hyppää harjoituksissa selvästi paremmin kuin joku kärkinelikosta Antti Aalto, Eetu Nousiainen, Andreas Alamommo, Jarkko Määttä.

–  Aluksi harkitsimme, että Mico jäisi kotiin jääväksi varamieheksi, koska hänellä ei ole tältä kaudelta niin kovia näyttöjä. Otimme hänet lopulta mukaan tutustumaan näihin ympyröihin, päävalmentaja Lauri Hakola kertoi.

–  Mico pääsee kilpailemaan, jos hyppää harjoituksissa selkeästi paremmin kuin joku muu.

Ahosen, 17, kuluvan kauden päätavoite oli Lahden MM-kisoissa. Siellä hän joutui pettymään 32. sijaan, mutta pääsi silti Seefeldiin lähinnä MM-kisojen joukkuekilpailun varapaikalle.

Keskiviikkona Ahonen ei hypännyt flunssan takia Innsbruckin suurmäen harjoituksissa. Torstaina olo oli parempi ja hän lähti karsimaan paikasta Suomen joukkueessa.

–  Ei ole mitään paineita, kun MM-kisat eivät olleet tämän talven tavoitteena, Ahonen totesi.

–  Tavoitteeni on saada täällä rentoja hyppyjä.

Tammikuun puolivälissä Ahonen hyppäsi FIS cupin kisoissa Zakopanessa sijat 14 ja 20. Hän toivoi pystyvänsä samaan tasoon Innsbruckin maineikkaassa Bergiselin mäessä.

–  Zakopanen hypyt olivat hyviä. Olen tyytyväinen, jos saisin hypättyä sellaisia myös täällä, Ahonen kertoi.

Ahonen ei murehtinut sitä, että hän joutuu karsimaan edustustehtävästä oudossa mäessä.

–  Hyppään mäessä ensi kertaa, mutta sieltä se hyppy tulee sitten kuten muissakin mäissä, Ahonen arveli.

Keskiviikon harjoituksissa Aalto oli odotetusti paras suomalainen 117,5 ja 117 metrin hypyillä. Nousiainen pääsi kahdesti 114,5 metriin. Määtän paras oli 108,5 ja Alamommon 107 metriä.

Lue myös:

    Uusimmat