Suomen koronakoirat huomioitiin jälleen maailmalla! Saksa seuraa perässä – näin viruksen nuuskiminen käy saksalaishauvoilta

1:54
Näin koronaviruksen haistaminen sujuu saksalaiskoirilta: Karvakuono palkitaan "oikean vastauksen" jälkeen – katso video!

Myös Saksassa koirien on todettu olevan tehokkaita koronaviruksen haistamisessa. Uutistoimisto Reuters mainitsee artikkelissaan myös Suomen koronakoirat. 

Saksalainen eläinlääkäriasema on kouluttanut koiria tunnistamaan hajuaistinsa avulla koronaviruksen ihmisen sylkinäytteestä peräti 94 prosentin tarkkuudella.  

– Koirat voivat todella haistaa, onko ihmisessä infektioita vai ei. Ne myös tunnistavat oireettoman ja oireellisen koronapotilaan, eläinlääkäriaseman johtaja Holger Volk kehaisee. 

Katso videolta, miten koronaviruksen nuuskiminen käy saksalaiskoirilta!

– Virus itsessään ei eritä hajua, vaan solu, johon se tarttuu. Solun aineenvaihdunta muuttuu ja se vapauttaa erilaisia aineita terveeseen soluun verrattuna. Koirat voivat haistaa nämä solusta vapautuneet aineet, eläinlääkäri Esther Schalke avaa. 

Ala-Saksin pääministeri Stephan Weil on kertonut olevansa vakuuttunut koulutus- ja tutkimustuloksista.

Hän kuitenkin toivoo, että koronakoiria testataan lisää ennen kuin ne otetaan käyttöön jokapäiväisessä arjessa, kuten konserttisaleissa. 

Suomen koronakoirat huomioitiin jälleen!

Suomi on yksi ensimmäisistä maista, joka on laittanut nuuhkijakoirat jo töihin. Myös Arabiemiraattien Dubaissa on testattu koronakoiria lentokentillä. 

Reutersin mukaan myös Chilessä koirat ovat apuna Santiagon kansainvälisellä lentokentällä (SCL).

5:45
Tutustu videolla supernenät omaaviin suomalaisiin koronakoiriin!


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja