Mainos

Suomen kokonaistuotanto kasvoi prosentin

Suomen kokonaistuotanto kasvoi yhden prosentin kesäkuussa viime vuoden kesäkuuhun verrattuna. Erityisesti kasvoi autokauppa.

Suomen kokonaistuotanto oli kesäkuussa yhden prosentin verran suurempaa kuin viime vuoden kesäkuussa. Alkutuotanto, kauppa, liikenne ja muut palvelutoimialat kasvoivat, kun taas teollisuustuotanto ja rakentaminen supistuivat. Toukokuuhun verrattuna kokonaistuotannon määrä oli kesäkuussa 0,2 prosenttia suurempaa, kertoo Tilastokeskus.

Kaupan myyntimäärät kasvoivat viime vuoden kesäkuusta seitsemän prosenttia. Erityisesti kasvoi autokauppa, jossa kasvua oli peräti 20 prosenttia. Vähittäiskauppa kasvoi kaksi prosenttia.

Teollisuustuotanto väheni 1,8 prosenttia. Elektroniikka- ja sähkötuotteiden valmistus väheni 12 prosenttia, kun taas puu- ja paperiteollisuuden tuotanto kasvoi prosentin. Kesäkuun viileiden säiden vuoksi energiantuotanto kasvoi 22 prosenttia edellisvuotisesta.

Maa- ja metsätalouden tuotanto lisääntyi lähes 13 prosenttia viimevuotisesta. Hakkuut lisääntyivät peräti 25 prosenttia. Lihantuotanto kasvoi 13 prosenttia, kun taas maidontuotanto väheni kolme prosenttia. Liikenne vilkastui viisi prosenttia viimevuotisesta. Rakentaminen sen sijaan väheni kaksi prosenttia viime vuoden kesäkuusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.