Suomen kauneimman kesämökin etsintä alkaa – Hanna Sumari mykistyy kohteessa: "Tämä on ehkä ensimmäinen kerta, kun..."

Tämä upea korkeakattoinen mökki hurmasi tuomarit – onko tässä Suomen kaunein kesäpaikka? 3:08
Katso videolta, miltä Vuokatin kohteessa näytti

Suomen kaunein koti -sarjasta starttaa Kesämökit-kausi.

Suomen kaunein koti- ohjelman tutut tuomarit, toimittaja Hanna Sumari, arkkitehti Sini Rainio ja sisustusarkkitehti Tero Pennanen lähtevät jälleen etsimään Suomen kauneinta kesäpaikkaa vuodelle 2023.

Kauden aikana nähdään erilaisiin käyttötarkoituksiin suunniteltuja kesäpaikkoja autenttisen alkeellisista mökeistä elämän helppoutta edustaviin huviloihin, kuin myös mielenkiintoista arkkitehtuuria ja upeita maisemia kesäisen vaihtelevissa säissä.

Paikkakunnat, joilla tuomarikolmikko vierailee tällä kaudella ovat: Espoon suvisaaristo, Evijärvi, Förby, Helsinki, Hiittinen, Keuruu, Kontiolahti, Kokkola, Kinnula, Karjalohja, Kirkkonummi, Loviisa, Myrskylä, Nokia, Naantali, Nastola, Porvoo, Puumala, Pälkäne, Ristiina, Ruovesi, Sipoo, Tampere, Uusikaarlepyy, Vuokatti ja Äitsaari. 


Kauden starttijaksossa kauneimman kesäpaikan etsintä alkaa moderneista harjakattoisista mökeistä Evijärvellä, Puumalassa ja Vuokatissa. Kohteisiin olemisen mukavuutta tuo korkea varustelutaso ja helppokäyttöisyys.

Pennanen laittaa merkille, kuinka mökkeily on ajansaatossa muuttunut ja muovautunut. 

– Meillä on oikeasti kahvikone, ihminen saa vaatia elämän helppoutta, hän pohtii. 

Jaksossa Vuokatin kohteen maisemat mykistävät Sumarin. Hän kuvailee maisemaa henkeänsalpaavan kauniiksi. 

– Tämä on ehkä ensimmäinen kerta, kun en näe mitään siitä, mitä on sisällä, kun mun katse katsoo vain ulos. Se niitty on niin harkittu, että se on muuttuu osaksi sisätilaa, Sumari kuvailee. 

Suomen kaunein koti: Kesämökit alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla torstaina 13.4. klo 20. Jaksot katsottavissa myös C Moressa. 


Lue myös:

    Uusimmat