Suomen kaikkien aikojen maalintekijältä Linda Sällströmiltä tiukka päätös Qatarin MM-kisojen suhteen

Helmarit-tähti Linda Sällström on Älä riko urheilua -kampanjan kasvona –"Voimme kaikki tehdä jotain" 7:48
Katso videolta Linda Sällströmin koko vierailu Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Suomalaisen maajoukkuejalkapalloilun kaikkien aikojen paras maalintekijä Linda Sällström ei aio katsoa vuoden päästä pelattavia Qatarin MM-kilpailuja. Sällström kertoi päätöksestään Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Sällström vastikään saavutti upean merkkipaalun, kun hän viimeisteli uransa 50:nnen maajoukkueosuman MM-karsintaottelussa Ruotsia vastaan. Helmarit kärsi ottelussa 1-2-tappion.

Qatarin ensi vuoden MM-kilpailut ovat olleet otsikoissa räikeiden ihmisoikeusrikkomuksien vuoksi. Tuhansia kisoja rakentaneita siirtotyöläisiä on kuollut. Qatarin lupaamat toimet tilanteen parantamiseksi eivät ole toteutuneet. 

– Eihän niitä alun perin olisi pitänyt sinne antaa. Kisojen ympärillä on niin paljon kaikkia negatiivisia asioita, siirtotyöläisten kuolemat, ihmisoikeusrikkomukset. Minun on vaikea nauttia tuollaisista kisoista, Sällström toteaa.

– En pysty hyvällä fiiliksellä ja omallatunnolla tukemaan tai seuraamaan niitä, joten olen päättänyt olla katsomatta, Sällström jatkaa.

Katso pääkuvan videolta koko Linda Sällströmin vierailu Viiden jälkeen -ohjelmassa. Sällström kertoo videolla muun muassa millaisia kokemuksia hänellä on homoseksuaalisena urheilijana sekä Älä riko urheilua -kampanjasta, jonka kasvoksi hän on ryhtynyt.

Lue myös:

    Uusimmat