Suomalaislegenda joutui kuulemaan katsomosta järkyttävää puhetta – kohtasi kannattajat ottelun jälkeen: "Se ei mennyt hyvin"

Ruotsin Damallsvenskanin Vittsjötä edustava Suomen maajoukkuelegenda Linda Sällström kertoi Instagramissa, kuinka hän joutui kuulemaan läpi ottelun naisvihapuhetta vieraskatsomosta. Sällström kohtasi kannattajat ottelun päätyttyä, mutta tämä ei hänen mukaansa mennyt hyvin.

Vittsjö kohtasi Ruotsin cupin lohkovaiheen avausottelussa IFK Göteborgin, jonka se päihitti selvin luvuin 5-0 Sällströmin viimeistellessä yhden maalin. Suuremman huomion ottelussa vei kuitenkin Göteborgin vierasfanien käytös. Sällström avautui tapahtuneesta ottelun jälkeen.

– Eilen juhlittiin naistenpäivää, tänään jouduimme kuuntelemaan jalkapallokentällä aggressiivista ja misogyynistä häirintää 90 minuutin ajan. En voi ymmärtää, kuinka joku voisi kuvittelevansa käyttävän tällaista kieltä ja sanallista solvaamista. Olen hyvin surullinen ja pettynyt, että se sai jatkua koko ottelun ajan. Miksei näitä ihmisiä poistettu? Miksi tällaista käytöstä hyväksyttiin? Kuulimme heidät kentällä, tuomarit kuulivat heidät ja olen varma, että kaikki katsomossa kuulivat heidät, Sällström kirjoitti lauantaina.

– Toivon, että paikalla ei ollut lapsia todistamassa tätä. Ottelun jälkeen kävelin heidän luokseen ja kohtasin heidät. En voi sanoa, että se meni hyvin. Jouduin vain kestämään lisää solvaamista. Jalkapallon pitäisi olla turvallinen paikka kaikille ja en hyväksy tällaista käytöstä. Toivon todella, että seurauksia on luvassa ja tällaisesta käytöksestä tulee rangaistuksia, Sällström jatkoi.

Suomen maajoukkuejalkapalloilun kaikkien aikojen maalintekijä Sällström esitti tekstinsä lopussa kannattajille toiveen, että he ajattelisivat omaa käytöstään otteluissa ja millaisen esimerkin haluat asettaa peliä katsoville lapsille.

– Osoittakaa, ettette hyväksy sitä, jos toiset käyttäytyvät huonosti, Sällström päätti.

Sällström on pelannut suurimman osan urastaan Ruotsin kentillä ja nyt on menossa toinen pätkä Vittsjön riveissä. 35-vuotias hyökkääjä pelasi seurassa 2015-2018 ja nykyisestä jaksosta on alkamassa kolmas kausi.

Katso alta Sällströmin julkaisu. Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Lue myös:

    Uusimmat