Suomen joukkue hakenut yllättävää hermolepoa mäkitorniin – jatkuva tikkakisa ja "taikahattu"

Ilkka Herola: Enää ei ole temppuja tehtävissä 2:41
Videolla Ilkka Herola antaa oman arvionsa siitä, mitä päävalmentaja vielä keksii.

Yhdistetyn joukkueen mäkihyppy sakkasi alkukaudesta pahasti. Peli vihellettiin poikki ja urheilijat palasivat harjoituksissa perusasioihin. Lisäksi aloitettiin pitkäkestoinen tikkaturnaus.

Yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen kertoi keskiviikkona Seefeldissä, että joukkue poistaa ajatuksia mäkihypystä tikanheittoturnauksella. Arttu Mäkiaho on tällä hetkellä tikkakisassa ykkösenä, turnee on jatkunut tapahtumasta toiseen.

– Kun alkukausi meni niin heikosti, ei ollut mitään hävittävää oikeastaan. Jollain tavalla piti sotkea tätä pakkaa, saa uudenlaisen ilmeen ja ajatusmallin hyppyrimäessä, Kukkonen avasi.

Tikkakisan tarkoitus on poistaa jatkuva pohtiminen polvikulmista ja muusta hyppäämiseen liittyvästä - siis tyhjentää mieli. Yhdistetyn joukkue on keski-iältään nuori, joten yhteinen puuhastelu sopii mainiosti. Harjoittelutauon ansiosta myös hyppääminen on parantunut.

– Meillä on ollut ainakin hauskaa. Vaikea sanoa, onko joku osa parantuneessa tuloksessa tässä, mutta olisi kiva ajatella, että se on ainakin vähän vaikuttanut, Kukkonen sanoo.

Tikkakisalla on myös vakavampimielinen puoli. Kunkin päivän voittaja nykäisee ”taikahatusta” lapun, johon on kirjoitettu jotain joukkueen yhteisiin arvoihin tai vahvuuksiin liittyvää. Kun aihe on selvillä, siitä keskustellaan joukkueen kesken.

– Se on mukava homma, saa miettiä urheilun ulkopuolisiakin asioita. Minusta se on ihan tervettä, sanoo joukkueeseen kuuluva Ilkka Herola.

– Meidän porukalle on ollut hyvä vähän irrottaa äärimmäisen tiukkaa fokusta välillä siellä mäellä. Ja keskusteluhommissa on aina toisilta opittavaa, niin sekin on tärkeää, Herola jatkaa.

Kukkosella on siis takataskussaan paitsi lajiosaamista, myös ihmisten johtamiseen liittyviä jippoja.

– Se on hyvä, että on luova ja se kertoo myös siitä, että silloin kun on tarve uudistua, on uskallusta tehdä se, mikä on hyvä, Herola pohtii.

– Ehkä siitä on myös oppinut suodattamaan äkkinäiset puuskat pois, ja pystyy poimimaan pelkät rusinat pullasta, hän naurahtaa.

Löytyykö päävalmentajalta MM-kisoihin vielä jokin kikka?

– Kyllä MM-kisojen varalle aina jotain löytyy. Ei paljasteta tässä, saattaa olla, että norjalaiset katsovat, Kukkonen virnistää.

Lue myös:

    Uusimmat