Suomen huippuvalmentajilla yksi suuri huolenaihe – "Ne olivat lähes kestämättömiä"

Suomalaisen urheilun huippuvalmentajat Markku Kanerva, Henrik Dettmann, Jukka Jalonen ja Petteri Nykky ovat huolissaan koronapandemian vaikutuksista lasten ja nuorten harrastustoimintaan.

Keväällä monet urheiluseurat joutuivat taistelemaan olemassaolostaan, kun koronaviruspandemia aiheutti suuria taloudellisia haasteita toiminnan ollessa liki täysin pysähdyksissä. Leijonien, Huuhkajien, Susijengin ja Salibandymaajoukkueen valmentajat toivovatkin, että nuorten urheiluharrastustoiminnan mahdollista rajoittamista pohdittaisiin jatkossa hyvin tarkasti.

– Viime kevään kaltaiset rajoitustoimenpiteet olivat lähes kestämättömiä eri osapuolille. Yli miljoona suomalaista on mukana urheiluseuratoiminnassa, ja heistä suurin osa on joukkuepeleissä olevia lapsia ja nuoria, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann sanoo Suomen Olympiakomitean tiedotteessa.

Useat huippu-urheilijat joutuivat harjoittelemaan keväällä valtioneuvoston rajoitusten ja suositusten mukaisesti, mikä on osaltaan luonut uskoa myös nuorten ja lasten turvalliseen harrastustoimintaan. Leijonat-luotsi Jukka Jalonen korostaa, että kevään poikkeustilanne opetti seuroja toimimaan vastuullisesti terveyden takaamiseksi myös koronapandemian aikana.

– Urheiluseurojen osaaminen tässä poikkeustilanteessa on kasvanut, joten seurat ovat syksyllä entistä valmiimpia toteuttamaan turvallista harjoittelua myös lasten ja nuorten osalta, Jalonen pohtii.

Huuhkajien päävalmentaja Kanerva puolestaan korostaa, että eri tahojen on kannettava vastuuta, jotta urheilua voidaan harrastaa turvallisesti myös koronaviruksen aikana. Hygieniasta on huolehdittava, ja jokaisen on kannettava vastuunsa siitä, että urheilee vain täysin terveenä. Varsinkin huippu-urheilijat toimivat esimerkkeinä nuorille.

– Huippu-urheilijoiden tulee näyttää esimerkkiä, jota lasten on syytä seurata, Kanerva toteaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja